Прочитај ми чланак

Бахати „ђес ба“ доктор са Палилуле није члан Лекарске коморе, шта је онда он?!

0

Како се може видети из Решења Лекарске коморе Србије, контроверзни директор ДЗ "Др Милутин Ивковић" на Палилули, Александар Стојановић, није члан ове организације, иако су сви лекари по закону дужни да буду њени чланови. Да ли је уопште лекар?

Да је Александар Стојановић типичан представник Вучићевог режима за кога не важе правила као за друге, могло се видети у више случајева претходних година.

Не само то, Стојановић је директор ДЗ „Др Милутин Ивковић“ на Палилули, упркос томе што закон изричито забрањује да члан странке може да обавља такву дужност. Стојановић је члан ГО СНС и био је председник Савета за здравство СНС.

Подсетимо, Јована Стојковић, покренула је поступак против Стојановића пред Судом части Лекарске коморе, због кршења кодекса лекарске етике, након чега је установљено да он није члан Лекарске коморе и поново се поставља питање да ли он уопште има диплому Медицинског факултета.

Међутим, Лекарска комора је донела решење у којем, између осталог, стоји:

– На основу увида у евиденцију – именик лекара чланова Лекарске коморе, утврђено је да др Александар Стојановић није члан Лекарске коморе Србије.

Сада се поставља питање ко је онда Александар Стојановић, ако имамо у виду Закон о коморама здравствених радника у којем, у члану 4. је прописано:

– Чланство у комори је обавезно за све докторе медицине, докторе стоматологије, дипломиране фармацеуте…

Да подсетимо, колико је „ђесба“ СНС кадар бахат према медицинском особљу показује и овај снимак:

– Има вас вишка, а има их дупло више на бироу који траже посао. За све што се буде десило: нељубазност, циркус, даћу отказ. Довољно је само да кажем Лончару, за 15 дана ћу вас све изротирати. Ви ћете променити радно место, неко у Борчу, неко у Крњачу. Ко год буде коментарисао, завршиће на бироу. Тамо их има на тоне, не могу да се одбраним колико зову. Био сам јасан, ово је последње упозорење, послаћу вас у Крњачу – претио је Стојановић запосленима.

На аудио снимку чује се и следеће:

„Што се тиче физиотерапеута? То бих ја одмах избацио напоље! То је за мене медицина нула“ – рекао је Стојановић на састанку са забосленима.

Један од учесника састанка, након излагања Стојановића упитао је присутне: Јел се ви слажете с овим што сте управо чули?

Стојановић с повишеним тоном: Ко је то рекао!?

Након што се јавио онај ко је поставио питање и желео да наставу своју мисао, Стојановић му је у више наврата упадао у реч хистерично и на крају, не саслушавши саговорника, диктаторски заповедио: Пиши њега, али одмах! Пиши иде у Крњачу у понедељак.

Када се прекинути лекар представио као специјалиста, с висине и без поштовања Стојановић је цинично упитао „Чега си ти специјалиста!?“ и наставио да прети када је саговорник рекао: „Тај прст нема потребе“

Стојановић: Слушај!

Саговорник: Знам да сте Ви већ претили…

Стојановић опет упада у реч: Слушај!

Саговорник: Да, била је то докторка Анђелић

Стојановић: Слушај! Упиши га на мој списак!

Саговорник: Пријављено је све то полицији, ништа се не секирајте

Стојановић: Слушај! Ти! Ја теби не претим

Саговорник: Претили сте докторки Анђелић. И Ви сте били ту. И Ви сте били ту. Претили сте да имате људе који ће са мном да заврше ван дома здравља. Све је предато полицији

Стојановић: Дечко, ти имаш одгој нула.

Саговорник: Ја немам родитеље, господине.

Стојановић (нападачки и даље са повишен тоном): Тебе није имао ко да васпита. Пиши дисциплински поступак. Од данас не ради. Дисциплински поступак! Повреда радне дисциплине према директору. Од данас си у дисциплинском поступку! Од данас не ради! Зовите правника, од данас не ради!

(Стојановић се за стављање на списак обраћао Игору, свом заменику)

Такође, Стојановић је дочекао и тадашњу младу напредњачку наду, касније озлоглашену државну секретарку МУП, Дијану Хркаловић, када је 2012. одлучила да пређе у СНС.

Зато није ни чудо што због овакве политике Александра Вучића све више младих лекара одлази у иностранство, а народу остаје само бога да моли да не допадне у руке оваквим лекарима.