Прочитај ми чланак

ПИТАЛИ ОПОЗИЦИЈУ ШТА ОНИ НУДЕ НАРОДУ СРБИЈЕ – ово су њихови одговори

0

Често можемо да чујемо у јавности да опозиција нема шта да понуди грађанима Србије, да немају јасан план и циљ, али, они кажу другачије.

Шта је њихов план и шта ће понудити народу Србије портал espreso.rs питао је једног од оснивача Савеза за Србију Драгана Ђиласа, лидера Двери Бошка Обрадовића, лидера Левице Србије Борка Стефановића, потпредседницу Доста је било Бранку Стаменковић и лидера Нове странке Зорана Живковића.

Драган Ђилас

– Земљу у којој ће људи имати осмех на лицу. Економски патриотизам – улагање у пољопривреду и енергетику, заустављање продаје државних ресурса попут земљишта, рудника, река.. Престанак субвенционисања фабрика у којима је плата 200-250 евра. Резултат ће бити раст ГДПИЈА ОД НИНИ7. Минимална плата за лекара, професора, судију, али и првака позоришта 1.000 евра. Борба да нам људи не одлазе, да се што више њих врати. Нулта толеранција за криминал, специјални тужилац за корупцију, лустрација, закон о пореклу имовине, укидање оваквог система извршитеља. Улагање у образовање, стипендије за средњошколце и студенте. Плата за сваку мајку која има дете са сметњама у развоју, бесплатни уџбеници за сву децу, забрана емитовања ријалитија пре касних вечерњих сати, одузимање националних фреквенција неких телевизија.

Бошко Обрадовић

– Не могу да говорим у име целе опозиције, али могу да кажем шта нуде Двери и Савез за Србију као највећи опозициони блок. Нудимо бескомпромисну борбу за нормалну Србију без насиља, за слободне медије и за фер и поштене изборе и обећавамо да за нас нема избора док нема фер и поштених избора. Сваке суботе то показујемо шетајући заједно са грађанима на протестима „1 од 5 милиона“. Нудимо све оно што је садржано у наших 30 тачака а то је пре свега Закон о пореклу имовине и економски патриотизам који подразумева да нема распродаје пољопривредног земљишта и да држава треба више да улаже у домаћу привреду и пољопривреду. И као гарант нудимо прелазну владу стручњака која би успоставила темеље здравог система

Борко Стефановић

– Ми у Савезу за Србију а чини ми се да су то и захтеви народа на протестима, желимо да ослободимо медије, темељно применимо РЕМ, установимо функцију специјалног тужиоца за организовани криминал, корупцију и трговину утицајем, донесемо прави закон о пореклу имовине, извршимо лустрацију, обезбедимо пуну независност правосуђа, укинемо лош закон о раду и приватне извшитеље, забранимо даљу продају земље и воде, уведемо државу у привреду, установимо све криминалне радње у приватизацијама, повећамо издвајања за пољопривреду и енергетику и здравство и школство. Имамо прецизан план како ћемо то и спровести након одласка ове лоше власти.

Зоран Живковић

Бранка Стаменковић

– Доста је било није опозиција само садашњој штеточинској СНС власти, већ је опозиција накарадном систему злоупотребе јавних ресурса, партијског запошљавања, политичке контроле над независним институцијама, медијском мраку и свепристуној корпцији која потиче од самог државног врха. Ове проблеме Србија нема само у последњих шест година, откад је на власти СНС. Од њих је Србија патила и током мандата претходне власти. ДЈБ води државотворну и одговорну политику која за циљ има увођење реда у све државне институције, јер је то предуслов за сваки даљи раст и напредак Србије, пре свега у економском смислу. Да би Србија могла да напредује у економском смислу, потребно је прекинути са штетном политиком додељивања субвенцијама великим иностраним корпорацијама које у Србију долазе у потрази за јефтином радном снагом, политиком коју у Србији у континуитету воде све власти које смо имали од 5. октобра 2000. године до данас.

Ми треба да се окренемо развоју сопствене привреде, да подстичемо развој малих и средњих предузећа, и породичних фирми. ДЈБ је, такође, једина политичка опција у Србији која се противи прокламованом путу у ЕУ као једином могућем, а која истовремено алтернативу не види на неком другом континенту, већ унутар Европе – али на потпуно другачијим основама од оних на којима су засноване ЕУ интеграције. Европска унија је у кризи, Велика Британија је већ напушта, суверенистички покрети широм Европе прокламују алтернативу том банкарско-глобалистичком пројекту, и ДЈБ сматра да Србија треба да се приклони том новом таласу који ће поставити неке сасвим другачије основе за европске интеграције у будућности, основе које ће много више одговарати интересима Србије.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!