Прочитај ми чланак

Пензионерка из буса за Бусије: Пала ми клапна што су нас водили на Вучићев скуп

0

Уместо да дан проведу у Врднику, група пензионера је завршила на скупу који је организовован у Бусијама а на којем је говорио председник Александар Вучић. У разговору за Нова.рс, једна од пензионерки која се нашла у аутобусу који их је возио, каже да је нико није питао да ли жели да иде у Бусије. У удружењу пензионера из Гроцке тврде да су сви били обавештени о посети Бусијама.

Пензионерка која није желела да јој откривамо име,за Нова.рс прича да је председница Удружења пензионера у Гроцкој претходно позвала и питала је да ли жели да иде у Бању Врдник.

Раније је, прича она, била позвана да иде у Јагодину, али тада није могла да иде са њима.

“Председница је успут поменула Бусије. Питала сам је шта је то, али нисам је разумела. Рачунам идемо у Врдник, у бању, цео дан ћу имати да одем у етно село. Све је бесплатно, али то није био проблем јер могу и да платим. Ручали смо у неком ресторану близу Врдника око 12 сати. У пола два смо стигли, а истоварили су нас испред Раванице. То је почетак Врдника. Рекли су нам да се у пола четири састајемо и враћамо се назад”, прича наша саговорница.

Она наводи да су им рекли да аутобус не може у Бању, да би до ње морали да пешаче километар, а до етно села, у који је желела да оде, бар два километра.

“Док смо ми свратили, попили кафу, већ је требало да се враћамо. Мени и још гомили људи је било нешто сумњиво. Дошли смо до почетка Бање и враћамо се. Кад смо се враћали, стали смо испред Бусија, код неке бензинске пумпе, где су нам рекли да ћемо добити неки поклончић. Мени клапна пала. Да би нам на крају донели флашицу воде. Стајали смо 25 минута, возач није отварао аутобус. Онда смо схватили да смо доведени на митинг. Они су чекали и још неке аутобусе”, каже наша саговорница, која додаје да је после њих неколико изашло из аутобуса.

„Некако смо се снашли и отишли кући“.
Удружење: Пензионери били обавештени

Љиљана Живковић, председница Удружења пензионера из Гроцке, која је позивала пензионере на овај пут, каже да су пензионери били у Врднику, у Руми на ручку, а потом на излету.

“Свратили су у Бању у Врдник. Тамо смо шетали, ишли у кафане, на сладолед. Где је ко хтео, шетао је. То је по плану и програму. Договорено је било и да се сврати и у Бусије”, наводи она за “Нову”.

Она додаје да су пензионери били упознати где иду, зашто иду и како иду. Упитана зашто се уопште ишло у Бусије на излет и да ли је тачно да нису били у Бањи, Живковић каже да то не може да потврди.

“Нисам била организатор тога. Ја сам само извршно лице. Постојао је вођа пута који је све то организовао и водио”, одговара она и додаје да је организатор била Општина Гроцка.