Прочитај ми чланак

Павловић: Не постоји коалиција са Јерковићем, на изборе смо ишли као група грађана

0

Један од оснивача покрета "Ми - глас из народа" Бранко Павловић изјавио је да не постоји коалиција тог покрета са покретом "Нема назад, иза је Србија" Александра Јерковића, већ да је он био само један од 10 потписника уговора о изласку на изборе као група грађана.

„Нема никакве коалиције, то је измишљена ствар“, рекао је Павловић за Радио-телевизију Војводине.

Према његовим речима, на изборе и на нивоу републике и на нивоу Београда изашли су као група грађана, за коју је, како закон налаже, десет људи потписало уговор.

Додао је да Јерковић није један од седморице оснивача покрета „Ми – глас из народа“, али да јесте један од десеторице потписника уговора о изласку на изборе као група грађана и да сада исказује своје мишљење.

„Нема никакве коалиције, нема никаквог другог правног лица које треба нешто да се пита и нешто да одлучује и нема никаквог другог дисонантног тона унутар ових десет људи који су овај уговор потписали. Има господин Јерковић, који има нека своја размишљања“, казао је Павловић.

Оценио је да је разлог за то јер кандидат за градоначелника Београда Српске напредне странке Александар Шапић не може отворено да „купи одборнике“ да би формирао већину, већ да покушава то да „упакује у неког коалиционог партнера, који је решио да иде са њима и да већину“.