Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКИ БЛОК: Велико интересовање руских медија за посету Двери-ДСС Криму (ВИДЕО)

0

patriotski blok Kosmopolitskaja-pravda3

Завршног дана посете Русији заједничка делегација Двери-ДСС примљена је у Министарству спољних послова Руске Федерације.

Завршног дана посете Русији заједничка делегација патриотског блока Двери-ДСС, предвођена Бошком Обрадовићем и Сандом Рашковић Ивић, примљена је у Министарству спољних послова Руске Федерације од стране амбасадора Александра Боцан-Харченка, шефа 4. Департмана МИД-а задуженог за Балкан.

Испред Министарства спољних послова

Испред Министарства спољних послова

Амбасадор Боцан-Харченко оценио је посету српске делегације Криму као изванредно значајну и захвалио се на томе. У дугом и срдачном разговору размотрени су правци даље сарадње и разне теме од обостраног интереса.

patriotski blok Kosmopolitskaja-pravda

Конференција за новинаре у „Комсомоској Правди“

На крају посете Москви Бошко Обрадовић и Санда Рашковић Ивић одржали су конференцију за медије због великог интересовања руских медија око утисака са посете српске делегацију Криму.

Конференција је одржана у седишту утицајне медијске куће „Комсомолска правдаˮ у Москви, а затим су Бошко Обрадовић и Санда Рашковић Ивић гостовали и на радио станици „Комсомолске правдеˮ.

Двери и ДСС примљени у Руској Думи: Железњак – Успећемо заједно!

По завршеној посети Криму заједничка делегација патриотског блока ДВЕРИ-ДСС, коју предводе Бошко Обрадовић и Санда Рашковић Ивић, примљена је у Москви у Савету Федерације и Државној Думи на највишем нивоу.

Dveri-DSS-u-Dumi-crop

У Савету Федерације делегација се сусрела са Сергејем Павловичем Цековим, чланом Савета Федерације и сенатором са Крима, и његовим најближим сарадницима.

У Државној Думи Русије делегацију је примио Сергеј Владимирович Железњак, заменик председника Државне Думе.

Делегација Двери-ДСС са Жељезњаком у Думи

Делегација Двери-ДСС са Жељезњаком у Думи

Коментаришући посету ДВЕРИ-ДСС Криму заменик председника Руске Државне Думе Железњак је рекао:

„Најбитније у животу је потрудити се да се увериш сам, а не да верујеш у оно што говоре други. Тим поводом ја сам захвалан делегацији Патриотског блока из Србије који су схватили као битно за себе да дођу на Крим. Они људи који живе на Криму хтели су да се уједине са Русијом и захваљујући њиховој доброј и слободној вољи Крим се вратио у састав Русије.

Исто тако по свим осталим питањима која су везана за српско-руску сарадња нама је неопходно да водимо интензивни дијалог да би налазили одговоре на најтежа питања, а не да би радили у интересу неких западних чиновника већ да би радили у интересу грађане Србије и Русије. Уверен сам да радећи на такав начин успећемо да обезбедимо добробит и процват Србије и Русије и свих оних држава које су наши савезнициˮ.

Др Санда Рашковић Ивић је истакла да су разговори у Думи били врло конструктивни, да је у плану прављење српског лобија у Москви који би подржао одржавање референдума о (не)уласку Србије у ЕУ и био на помоћи и око других питања од заједничког стратешког интереса два народа и државе…

Бошко Обрадовић је истакао да пријем на овако високом нивоу говори колико руски државни врх цени посету наше делегације Криму, а постигнути договори о сарадњи омогућиће да се нашим грађанима приближе предности стратешке сарадње са Русијом, што је и био циљ ове заједничке посете: „Поред нераскидивих духовних, културних и историјских веза између српског и руског народа постоји огроман потенцијал у развоју политичке, економске и војно-безбедносне сарадње. О томе је данас било речи и додатно је утврђена позиција и подршка нашем Патриотском блоку код руских партнераˮ, закључио је Обрадовић.

Завршног дана посете Русији заједничка делегација патриотског блока ДВЕРИ-ДСС биће примљена у Министарству спољних послова Руске Федерације, а Бошко Обрадовић и Санда Рашковић Ивић због великог интересовања руских медија око посете српске делегацију Криму одржаће конференцију за медије у седишту утицајне медијске куће „Комсомолска правдаˮ у Москви и гостовати на истоименој радио станици.

Извор: Србин.инфо, Двери