Прочитај ми чланак

Паровић о Белом и претњама Јовановићу: Више није смешно

0

Београд -- Председнички кандидат НСП Мирослав Паровић позвао је остале председничке кандидате да осуде претње смрћу функционеру НСП Мироју Јовановићу.

Јовановић је претње добио због, како тврди, уложеног приговора на кандидатуру Луке Максимовића, познатијег као Љубиша Прелетачевић Бели.

Паровић тврди да је више од 150 телефонских позива и смс порука синоћ упућено на Јовановићев мобилни телефон, међу којима има и оних попут „висићете на бандерама“, и друге са увредљивим садржајем.

Лидер НСП је у просторијама странке медијима представио део тих порука, као и тонски запис у којем се непозната особа представљала као новинар желећи да, наводно, уради интервју са Јовановићем у његовој кући.

Паровић и Јовановић тврде да иза свега стоје симпатизери и Максимовићеви сарадници.

„То више није смешно. Ако је (Максимовићева кампања) почела као ироничан покушај да се покаже наше друштво, то више није смешно, јер су пале претње”, рекао је Паровић.

Он је додао да није питање да ли ће се они лично одбранити, већ да укажу да је држава угрожена.

“Јесте почело као шала, али има тенденцију да се заврши као трагедија”, рекао је Паровић који тврди да је на званичном сајту Максимовићевог покрета објављена и видео-игра “Поцепај Мироја” у којој играчи имају циљ да “откину главу Мироју Јовановићу”.

Функционер НСП Мироје Јовановић додао је да је приговор уложио јер је, гледајући директан пренос седнице РиК-а, уочио неправилности у Максимовићевој кандидатури, а да је сада, због претњи, под полицијском заштитом.

Како тврди организована група му је хаковала електронску пошту, фејсбук профил, слали сендвиче на кућну адресу…

Он је додао да је претеће позиве добио и у тренутку када је у полицијској станици вештачен његов телефон.

„Право на гласање, кандидовање и подношења приговора су изједначени у правном систему и ово је као да ме је неко после гласања звао и питао за кога сам гласао и напао због тога“, рекао је Јовановић.

Јовановић је поновио да основано сумња да иза претњи стоје Максимовићеви симпатизери и сарадници и позвао тог председничког кандидата да га у томе демантује.