Прочитај ми чланак

ПАНИКА РЕЖИМА ЗБОГ ВЕШАЛА: Пензионер експресно стрпан у црвено возило и приведен

0

Крагујевчанин који је носио „вешала” са „пензионером” на крају омче, на вечерашњем протесту у Крагујевцу, је приведен, сазнаје портал Прессек.

Наиме, након што се протесна шетња завршила, према сведочењу очевидаца, њега су пресрели полицајци у цивилу и „убацили” га у црвени пежо, а „инсталација са пензионером” завршила је у гепеку.

Како портал Прессек сазнаје, реч је о 66. годишњем пензионеру С.С.,једном од „првобораца” протеста деведесетих.

Он је на вечерашњем протесту био у првим редовима, а на инсталацији коју је носио писало је „Опљачкани пензионер – Вучићу врћи паре, ил се бесим”, на фигури је писало „Ја, пензионер”, а на дну инсталације „Смрт фашизму”.

Крагујевчани марширали 6. пут

Слободни медији, слободне институције, оно је што су Крагујевчани затражили окупивши се по 6 пут, на протесту 1од5милиона. Протест је и овога пута био масован као и претходни, а добио је и новог вођу.

По већ устаљеној пракси грађани су се у 18 сати окупили на платоу испред Робне куће. Одатле су у протесну шетњу кренули Улицом др Зорана Ђинђића, затим Улицом Николе Пашића. Колона се затим Главном улицом успела до Саборне цркве, па до Ђачког трга, где је шетаче најпре дочекала „песма бубњева, а онда и нумера „Добар дан” крагујевачке групе Исток иза.

Пред Првом крагујевачком гимназијом окупљенима се кратко се обратио Милан Шерифовић, један од иницијатора и предводника крагујевачког протеста, обзнанивши да ће протесте у граду на Лепеници убудуће предводити суграђанка Александра Костић.

Затим је микрофон преузела новинарка Бојана Влајовић Савић, осврнувши се на ситуацију у медијима у Србији, али и Крагујевцу.

– Важно је да поручимо да звиждук и негодовање које се сваке суботе чују, када колона застане испред Радио телевизије Крагујевац, није упућен Радио телевизији Крагујевац. Звиждук је упућен онима који су уз подршку актуелне власти од ње направили аматерски медиј, рекла је Бојана Влајовић Савић.

Додала је, уз гласну подршку окупљених, да ће Крагујевчани наставити да се боре за слободу медија.

Академик Душан Теодоровић поручио је да председник води рачуна само о 700.000 плаћених партијских послушника.

– Ова држава је огрезла у криминал. Ивица Дачић „кофер“, Синиша Мали „Девичанска острва“, то је земља у којој живимо. Произведен је велики број лажних диплома, за лажне људе. Ми смо једина земља у којој министра здравља зову Доктор смрт, рекао је Теодоровић.

У свом говору осврнуо се и на одлазак младих из земље, али и урушавање институција.

– Шетње које се одржавају у педесетак градова Србије треба да прерасту у марш за слободу. Морамо да будемо чврсти и храбри. Будућу Владу не сме да изабере Александар Вучић на својим лажним преварантским изборима већ народ Србије, закључио је на крају свог обраћања.

Протести у Крагујевцу протекли су без инцидената, а наредни су заказани за суботу, 16. фебруар.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!