Прочитај ми чланак

Палмина имовина: Ништа није његово, а све води из сенке

0

Драган Марковић Палма, кога су потпредседница ССП Мариника Тепић и бивши запослени у хотелу у Качареву оптужили за подвођење малолетница, не прима плату ни из државног ни из локалног буџета, иако је и посланик у Скупштини Србије и председник локалног парламента у Јагодини. Судећи према његовој имовинској карти, у свом власништву има пет некретнина површине од око 1.600 квадрата, плац и пољопривредно имање, а иако важи и за бизнисмена, на његово име се не води ниједна фирма.

Баш као бизнисмен, који је 1995. проглашен за најбољег предузетника и менаџера у Србији, ушао је у политику. Међутим, у његовој имовинској карти на сајту Агенције за спречавање корупције нема података о власништву у било ком привредном друштву.

Dragan Marković Palma Foto:Nova S

Сведок подвођења малолетница, којег је „истурила“ Мариника Тепић, а који је радио у хотелу у Кончареву, навео је да тај објекат управо у Палмином власништву, а да се фиктивно води на неког другог. Да је он власник и клуба Тигар, пре неколико месеци рекао је Сергеј Трифуновић, бивши лидер ПСГ, а баш у том клубу, у љубичастој соби, према наводима другог сведока, како је рекла Тепић повођене су жене.

Међутим, на сајту Агенције за спречавање корупције, кик бокс клуб „Палмини тигрови” се не наводи као ставка у извештају о имовини Драгана Марковића. Тај клуб како се види у регистру Агенције за привредне регистре, води се на сина Далибора Марковића.

Истиномер је раније објавио да је Палма власник компаније „ АТП Палма“ која се бави транспортом и трговином, те да поседује телевизију „Палма плус“, а води и фонд “Треће дете”. Тих података такође нема у његовој имовинској карти. И фирма и телевизија такође се воде на његовог сина Далибора.

Званично, Палма у својој имовини има две куће – једна има површину од 550 квадрата, а друга са помоћним “зградама” 180 квадратних метара. Лидер ЈС има и помоћне објекте од 569 квадрата, салу за рекреацију – 110 квадратних метара и стамбени простор 220 квадрата.

Марковић има и плац од 4,57 ари, као и пољопривредно имање од 3,90 хектара.

Како се наводи, све то он је купио или изградио, а једино је наследио пољопривредно имање.

Вози аутомобил марке “мерцедес бенз ГЛС 350” који је произведен 2017. године, а као основ стицања овог возила Палма је навео – “поклон и куповина”.

Иако важи за богатог човека, занимљиво је да нема уштеђевину у банкама, бар судећи по подацима које је пријавио Агенцији за спречавање корупције.

Други сведок о љубичастој соби и подвођењу

Подсећамо, Драган Марковић Палма претходних дана је у центру пажње јавности, након навода Маринике Тепић да је подводио жене и малолетнице. Она је данас прочитала делове исказа новог сведока који је, како је навела, присустовао поменутим подвођењима, чак и на путовањима по Грчкој.

“Шема је увек иста. Прослава нечега, уз естрадне звезде попут Цеце, Лукаса, Ђанија, јер су они мамац за студенте и млађе људе. Након тога, око поноћи, на сцену ступају анимир даме. Оне путују са том делегацијом, неке су из Јагодине, а међу њима неке раде и у јавним предузећима. Има их и из околних села, а њима координишу Палмине секретарице. Оне их зову, одређују која где и коме иде. Међу најредовнијим гостима је Палмин градоначелник Ратко Стевановић. Места у самој у Јагодини у која долазе ови људи има пуно, а међу актуелнијима је клуб Тигар, у коме постоји љубичаста соба за то”, изјава је сведока који је рекао да је реч о школском примеру елитне проституције, а коју је прочитала Тепић.

Портал Нова.рс објавио је и снимак сведока и бившег запосленог у хотелу у Кончареву, који је тврдио да је сведочио подвођењу девојчица и жена. Он је између осталог навео:

“У том хотел након разноразних журки на којима су певале наше естрадне звезде, таксијем из Београда, посредством разних ликова су довожене девојчице. По мом слободном уверењу имале су између 15 и 18 година. Људи који су долазили с њим су били његови коалициони и пословни партнери. Знало се да после таквих журки те девојчице иду с њим или с њима. Углавном је то након напијања тих девојчица. Његове хостесе су наговарале те девојчице, говориле да им неће бити ништа, да ће све бити у реду. А ја верујем да су то трауме за ту децу”.

Сведок је испричао и да су у његов апартман, који се налази изнад просторија ТВ Јагодина, долазиле девојчице, у којем их је чекао наг. Једна је остала унутра, а друга изашла.

Све ове наводе Марковић је демантовао.