Прочитај ми чланак

ПАЛМА ОШТРО ОДГОВОРИО СКОТУ: Господине Скоте а шта је са српском браћом!?

0

Изјава америчког амбасадора у Србији Кајла Скота, којом на дневни ред враћа случај „Браћа Битићи" је скандалозна, рекао је јавно председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма

„Изјава америчког амбасадора у Србији Кајла Скота, којом на дневни ред враћа случај „Браћа Битићи“ је скандалозна. А шта је са браћом Јовановић, Петровић, браћом Милосављевић, Марић, где су српска браћа господине Скот? Шта је са Гораждевцем господине Скот?“ , упитао је јавно председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

 

foto: flickr

 

„Ми се залажемо да тамо где постоји нешто што је урађено противно међународном праву да се то испита и да се види како су ти људи настрадали, али и да се испита и где су српске жртве. Да ли је то сада претња пред дијалог у Бриселу ? Истовремено Харадинај тражи да се Американци укључе у Бриселски дијалог. Ја сам у Москви тражио од Јединствене Русије да, ако се деси да САД присуствују дијалогу у Бриселу, да том дијалогу присуствује и Русија“ рекао је Марковић.

„Ми треба да се држимо Русије. Данас Русију води Путин и Русија другачије размишља него што је то било за време Јељцина. Ми знамо како је Србија бомбардована 1999. године, када је на челу Русије био Јељцин. Он је говорио ми смо пријатељи са Србијом, а ништа није предузео. Тада су била два међународна посредника, Черномирдин и Ахтисари, од којих је један био Рус. И тада је донета веома штетна одлука, која је упропастила тадашњу Савезну Републику Југославију, а то је бомбардовање наше земље“ , истакао је Драган Марковић Палма.

„Што се тиче случаја „Браћа Битићи“ , Американцима нико не забрањује да траже да се испита ко је убио браћу Битићи, али колико је мени познато та истрага је завршена и НАТО је саслушавао наше тадашње функционере и они су дали изаве и у Хашком трибуналу. И тај случај није онакав како то Американци говоре“ , казао је председник Јединствене Србије.

„Американци бране сваког свог човека. А шта ми Срби да кажемо. Колико је Срба протерано са Косова и Метохије, из Хрватске и Босне и Херцеговине. Колико данас Срба живи у Пирштини и Пећи, а колико их је било пре рата, а колико Албанаца у Нишу и Београду. Албанаца у Нишу и Беогаду данас има много више него што их је било раније. Србија више не сме да ратује. Треба да се живи за Србију и ми хоћемо пријатељске односе са свима, али да аршини буду исти за све“ , нагласио је председник Јединствене Србије.