Прочитај ми чланак

Палма: Грчка да подржи Србију и устане против Хрватске

0

Председник Јединствене Србије и Скупштине Јагодине Драган Марковић Палма изјавио је данас да Грчка ове године може очекивати милион туриста из Србије, имајући у виду ситуацију у Турској и на Блиском истоку.

Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

То ће несумњиво допринети пуњењу локалних и државног буџета Грчке и ми очекујемо да се економска сарадња повећа у оба правца, да Грчка да приоритет производима из Србије, а Србија може бити веома привлачна грчким инвеститорима, пре свега због пласмана робе на руско тржиште без царинских оптерећења“, рекао је Марковић на састанку са заменицом генералног секретара Министарства спољних послова Грчке Вулом Тектондиду.

Марковић се налази на челу делегације Јагодине која је у посети Грчкој, а састанку је присуствовао и амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић.

Марковић је казао да у Србији постоји политичка стабилност што је предуслов економске сигурности.

Он је додао да је и за Грчку и за Србију, као две братске и пријатељске државе, најважније привлачење инвеститора, отварање нових фабрика и нових радних места.

„Од Грчке, као чланице Европске уније, тражимо и да дигне свој глас када је у питању понашање Хрватске која стално зауставља Србију на европском путу. Када год Хрватска постави неку брану Србији готово да нико не реагује и ми позивамо и Грчку и остале земље да реагују приликом неопраданих захтева према Србији када је у питању отварање поглавља“, рекао је Марковић.

Он је оценио и да су Грчка и Србија показале највећу хуманост када је у питању проблем са мигрантима.

Марковић је такође позвао Владу Грчке да заустави штрајкове и протресте у тој земљи, бар док траје туристичка сезона у наредних неколико месеци, јер је, како је рекао, то пре свега у интересу саме Грчке.

Амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић је рекао да тренутна размена између две земље на годишњем нивоу износи 350.000.000 евра и да би то требало повећати на „бар пола милијарде евра“.