Прочитај ми чланак

Палестински амбасадор у ЦГ: Никада нећемо признати Косово, Албанци да поштују 1244

0

Палестински амбасадор у Подгорици, Раби Алхантулиј, изјавио је да Приштина мора да поштује резолуцију Уједињених нација о Косову и Метохији, те да Палестина неће никада признати независност Косова, објавио је приштински КосДата.

Приштина је осудила напад 7. октобра на Израел од стране Хамаса, али није осудила злочин над палестинском децом, каже амбасадор Палестине у Црној Гори.

Косово није признало Палестину, а ми смо позвали све да признају независност Палестине, каже Алхантулиј.

Он је истакао да Палестина очекује да све државе поштују резолуције Уједињених нација, па и резолуцију 1244 која се тиче Космета.

Подсећамо, већ дуже од тридесет година, западне земље не поштују резолуцију којом се даје право Палестини на сопствену државу.

Израел је признао независност Косова, док Палестина није, а иако су струје окупљене око Ирана, међу које спада и Палестина, активно учествовале у рату против Срба током деведесетих, посебно у БиХ и на Космету, тренутна дипломатска ситуација показује да је Израел на страни Шиптара, а Палестина на страни Срба. 

Додуше, Палестина је вероватно на страни Срба због интереса који налази у борби за поштовање изгласаних УН резолуција и принципа међународног права, баш као што и Израел у свом односу са Косовом тежи да се приближи још више Америци и подржи политику Вашингтона на нашим просторима.

Иначе, Србија признаје Палестину као државу.