Прочитај ми чланак

ПАЈТИЋ ПОБЕДИО СНС НА СУДУ: Напредњаци дужни да плате због повреде части и угледа

0

Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду дужан је да бившем председнику и потпредседнику Покрајинске владе Бојану Пајтићу и Драгославу Петровићу исплати по 150.000 динара с каматом за повреду части и угледа због тога што је током 2014. године на свом порталу објављивао увредљиве чланке о њима, одлучио је Апелациони суд у Новом Саду.

Како се наводи у образложењу суда, Градски одбор СНС-а је на свом сајту објављивао више чланака којима су на увредљив начин Пајтић и Петровић оптуживани за „злоупотребу функције проневером великих новчаних износа“.

„У овим чланцима они су оптужени да су ‘опљачкали’ Развојну банку Војводине и Фонд за капиталне инвестиције Покрајине, те злоупотребили поступак за доделу субвенција на конкурсу Покрајинског фонда…Саопштења су даље преносили други портали намењени пласирању информација из јавног живота“, наводи се у саопштењу суда.

Додаје се да су употребљаване речи „тешко да постоји већи и подлији лопов од Бојана Пајтића, који једино зна да пљачка и вара“, „Врхунац његовог лудила“, „хистерично саопштење Бојана Пајтића“.

Објављивањем оптужујућих чланака, СНС је „превазишла границе критике власти“.

СНС је дужна и да исплати трошкове суђења од око 206.000 динара.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!