Прочитај ми чланак

Пајтић: Опозиција није потребна да би ова власт пала

0

bojan-pajtic

БEOГРAД – Председник Демократске странке Боjан Паjтић изjавио jе да актуелноj власти у Србиjи не треба опозициjа да би пала, jер њени потези доводе до очаjања читаве друштвене слоjеве, од запослених у правосуђу, преко просветара до полициjе.

„Oбећали су да ће бити мање корупциjе, више запошљавања и страних инвестициjа, да ће Aрапи и Kинези долазити са милиjардама и решавати наше проблеме. Mеђутим, по „Tранспаренси интернешенелу“, ниво корупциjе већи jе него икада, дневно се задаужуjемо осам милиона евра, имамо 21.000 мање запослених, три пута мање инвестициjа него 2012. и прву пут смањење плата и пензиjа“, рекао jе Паjтић са сутрашњи Блиц.

Према његовом мишљењу, „Влада своjим дилетантским потезима сама себе доводи у позициjу неодрживости“.

На питање како онда, поред свега тога, СНС има огромну подршку, лидер ДС тврди да истраживања не одговараjу истини.

„СНС ужива подршку, али око 25 одсто од укупног бирачког тела, док jе преосталих 75 посто незадовољно. Велика jе била апстиненциjа на изборима, а за наше лоше позиционирање разлог jе био и то што jе почасни председник ДС само месец дана пред изборе изашао из странке, направио своjу и збунио и разочарао боираче“, рекао jе Паjтић.

Oн jе навео да „режимска истраживања плаћа Влада на разне начине и она само понавља резултате са мартовских избора“.

„Испада да сви подржаваjу Вучића и реформе Владе, што jе апсурдно. Избору у Mаjданпеку и Mионици су потврда тога, где смо освоjили двоцифрену подршку“, рекао jе председник ДС.

Паjтић сматра да jе реjтинг ДС „неупоредиво већи него што нам га даjу, 11-12 одсто“, али да нигде не могу да се виде ти подаци „зато што jе због медиjске блокаде могуће доћи тек до понеког медиjа“.

На питање шта опозициjа може jош да уради, осим што прозива медиjе, Паjтић jе одговорио:

„Наставићемо да се боримо кроз законодавне инициjативе, што смо и до сада радили. У току jе акциjа „буђење Србиjе“ у оквиру коjе обилазимо све градове и општине, jер jе очигледно да се до грађана мора доћи кроз непосредну комуникациjу“.

„Протесте ћемо изражавати и на улицама, jер не можемо да чекамо скрштених руку да ова власт упропаштава Србиjу“, рекао jе лидер демократа.

Извор: Танјуг