Прочитај ми чланак

ПАЦОЛИ ПРЕТИО СМРЋУ ДАЧИЋУ: Ако неко покуша да те убије, знај да смо то ми!

0

На састанку у Румунији избио сукоб између српског шефа дипломатије и албанских политичара. Шиптарско-окупаторски министар отворено запретио потпредседнику српске владе.

Незапамћен дипломатски скандал десио се на састанку министара спољних послова у Букурешту, када је косовски министар Беџет Пацоли српском шефу дипломатије Ивици Дачићу отворено запретио смрћу.

Пацоли је, без пардона, и то на српском, Дачићу рекао:

„Ако буде неки атентат, да знаш да смо ми Албанци.“

Зоран Драгишић

Ове претње су кривично дело и дипломатски скандал невиђених размера, оцењује професор Факултета за безбедност Зоран Драгишић:
– Пацоли је себе дисквалификовао као дипломату и као шефа дипломатије. Каква им је држава, таква им је дипломатија. После овога мора да реагује међународна заједница, да постави питање колико је уопште он погодна личност за преговоре. То је скандал невиђених размера, нешто што никада није забележено у дипломатској пракси.

Претходно је Дачић констатовао да се за столом налазе два косовска министра спољних послова, алудирајући на то да је вршилац дужности шефа дипломатије Албаније Гент Цакај пореклом с Косова.

– Зашто Косово има два министра спољних послова за столом? То је тешка провокација Едија Раме – казао је Дачић. Иначе, Рама је истовремено и премијер и министар спољних послова Албаније, али Цакај је в. д. министра спољних послова, пошто му је Рама пренео сва овлашћења. Ту је био и  Пацоли.

На Дачићево питање је реаговао Цакај с опаском да би и раније требало да буде испровоциран будући да је Косово имало двојицу министара спољних послова, мислећи и на самог Дачића.

– Ви сте из Призрена, зар не? Ја сам Албанац с Косова и овде представљам Албанију – рекао је Цакај.

На то му српски шеф дипломатије није остао дужан.

 „Па јесте, ми смо сви из Србије, Косово је Србија,“рекао је Дачић.

Изнервиран и немоћан да било шта уради, Пацоли је онда запретио атентатом, а Дачић је и после тога само рекао:

„Много сте нешто нервозни.“

Шеф дипломатије Ивица Дачић каже за Курир да су албански политичари нервозни јер им се руши тло под ногама.

– Већ сам огуглао на претње, али је ово први пут да ми неко од албанских политичара тако директно каже. То показује колико су нервозни, руши им се тло под ногама, мислили су да је све готово… Одговорио сам им да сам ја њихов министар, а да су они само моји помоћници, јер је Косово део Србије. Они су навикли да добију све на силу. Сада су ударили на тврдо! Нема одустајања без обзира на претње.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!