Прочитај ми чланак

ДСС: Ово су мере ММФ-а, а не Владе Србије

0

vojislav-kostunica02rasfoto-dimitrije-goll_f

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оценио је да економске мере које је представила Влада Србије нису њене, већ мере Међународног монетарног фонда које ће ускоро српску привреду „бацити на колена“.

Српска привреда је на коленима: Војислав Коштуница, председник ДСС-а

„Убрзо ће се показати да ово нису мере за спас српске економије, него напротив да ће ове мере посрнулу српску привреду бацити потпуно на колена“, пише у изјави Коштунице, бившег премијера.

„Представљене економске мере нису мере Владе Србије, него су то мере ММФ. А колико ММФ ради у интересу Србије најбоље може да се види из чињенице да је Влада којом сам председавао захвалила ММФ-у на сарадњи и прекинула аранжмане са ММФ-ом“, навео је председник ДСС.

По његовим речима, српска привреда има системску грешку која јој је наметнута од погрешне политике кроз Споразум о стабилизацији и придруживању са Европском унијом.

„Више Србија изгуби од Споразума о стабилизацији и придруживању него што било које економске мере могу да донесу. Када се удруже економске мере ММФ-а које прихвата Влада Србије и Споразум о стабилизацији и придруживању онда је готово известан слом српске економије. Влада Србије је требало да отвори јавну расправу о економским мерама, а не да се са ММФ-ом договора о економским мерама“, навео је он.

Коштуница је оценио да Србији треба нова економска политика ослобођена пре свега „вазалног односа према Европској унији и ослобођена штетног Споразума о стабилизацији и придруживању“ и додао да ће тек тада српска привреда почети да се опоравља.