Прочитај ми чланак

Ово је режимски батинаш, који је данас клечао на глави демонстранта (ФОТО)

0

Бруталне сцене хапшења и премлаћивања Новосађана, који су се данас окупили испред Скупштине да протестују због усвајања Генералног урбанистичког плана и отимања земље за дивљу градњу, узнемирили су Нови Сад па су се ангажовали да открије идентитет батинаша приватног обезбеђења које је мимо сваког закона тукло и хапсило народ, будући да је Беливук који је то радио на протестима у Београду тренутно у затвору.

Како Нова.рс сазнаје, мушкарац у белој мајици који коленом клечи на врату и глави једног од демонстраната је извесни Петар Мандић са Детелинаре.

Мандић је, судећи по друштвеним мрежама, човек који се већ дуже време бави обезбеђењем за режимлије и виђен је на свим скуповима и дешавањима Српске напредне странке у Новом Саду.

Ко је и по чијим прописима дозволио да приватно обезбеђење „брани“ зграду Владе Војводине од грађана који издржавају те властодршце, али свакако је одговорно лице градоначелник Милош Вучевић.

Мандић је био само један од десетине младића обучених у беле мајице без икаквих обележја и легитимација, изузев пластифициране картице око врата на којој пише обезбеђење, који су се јутрос више пута сукобили са Новосађанима, који се месецима боре да заштите градско и државно земљиште и приобаље Дунава од дивље градње СНС инвеститора, а данас је на брзину усвојен ГУП (Генерални урбанистички план) који легализује отимање градског земљишта за приватне инвеститоре.

У Новом Саду је данас било бурно испред Скупштине Војводине у којој се расправљало о плану. Док је трајала седница, демонстранти су се сукобили са полицајцима, а потом је истрчало приватно обезбеђење па брутално претукло и хапсило грађане, идентично као екипа Веље Невоље испред Скупштине Србије 7. и 8. јула 2020.

Бачен је и сузавац, режимски полицајци су насртали на баке и жене, обезбеђење у цивилу хапсило је грађане, док су члану покрета Не давимо Београд Радомиру Лазовића уврнули руку.

Након тога су се на друштвеним мрежама огласили Срби уз паролу „И српски животи вреде“, алудирајући на то што је амерички полицајац за идентичан захват (коленом на врат које је довело до смрти гушењем тамнопутог Американца) добио 20 година робије.

Због тога се тада дигао сав „демократски свет“, читава ЕУ и сви Сорошевци, а сада ћуте и штите Вучића и његове батинаше за исте такве сцене.