Прочитај ми чланак

ОПРОСТИ МИ КАТРИН: Дачић певао Ештоновој у кафани!

0

eston1

БЕОГРАД – Премијер Србије Ивица Дачић, познат и по јавним музичким наступима, запевао је и главном посреднику у преговорима с Приштином, шефици европске дипломатије Кетрин Ештон!

Наиме, Дачић је током бриселских преговора посегао и за микрофоном како би смекшао став према Србији и њеним захтевима око Косова.

„Опрости ми, Катрин, можда нисам био фин, мада си ми била драга, опрости ми, Катрин, све је сада само дим, нашој љубави ни трага“, певао је премијер у време када су се ломила копља да ли ће Срби добити Заједницу српских општина.

Наводно, премијер је запевао бароници Ештон у једном београдском ресторану приликом њене последње посете Србији. Дачић је тим високе представнице за спољну политику ЕУ извео на вечеру. На вечери је испрва било мање-више званично, а онда је премијер узео ствар у своје руке.

„Одмах је схватила да је песма упућена њој, али када су почели да јој преводе речи, Ештонова се дословце одушевила. Потом је и атмосфера на вечери постала потпуно опуштена“, открива један од чланова српског преговарачког тима. После годину дана преговора, судећи по комуникацији на конференцијама за штампу, али и онога што незванично процури о догађајима иза затворених врата у Бриселу, Дачић и Ештонова изградили су коректан однос. Премијер бароницу ословљава с леди Ештон.

Подсетимо, Дачић је као прави џентлмен бароници Ештон на једну рунду преговора у Брисел понео и рођендански поклон.

 

(Курир)