Прочитај ми чланак

Опозиција: Вучић први пут после 2014. доживео пораз

0

Одборници и чланови коалиције "Србија против насиља" рекли су да то што СНС и СПС први пут после 10 година нису успели да формирају власт представља пораз председника Александра Вучића. Поручили су да предстоји борба за побољшање изборних услова и да ће се разговарати у којем формату ће наступати на изборима, али и ко ће бити заједнички кандидат за градоначелника.

На конференцији за медије у холу испред скупштинске сале, кандидат за градоначелника на децембарским изборима Владимир Обрадовић рекао је да је данас „посебан дан“.

– Данас је посебан дан, за све Београђане и мене лично. Ово је дан када СНС после 10 година није у стању да формира власт. Грађани су им поручили да их не желе, а мени је била част да сам био кандидат за градоначелника. СНС више не влада овим градом, видите да све оно што смо радили пред и после изборе, дало је резултат. Услови ће бити промењени, избори поновљени, а Београд улази у нову шансу да има власт какву заслужујеб – поручио је Обрадовић.

Носилац листе на београдским изборима Добрица Веселиновић је рекао да предстоји борба за сређивање бирачког списка.

– То је ствар целог друштва, морамо да решимо ситуацију у медијима, видели сте да РЕМ не ради свој посао. То је један од важнијих захтева међународних посматрачких мисија. Морамо да доделимо пету фреквенцију, да зауставимо функционерску кампању. То је по мени изузетно важно. Ово је битка у којој сви морамо да учествујемо. Да ли ћемо бити друштво са више слободе и достојанства и клизимо у диктатуру у којој нико не жели да живи. Друга битна ствар је да се договоримо о формату у којем ћемо наступати на изборима, имену коалиције и заједничком кандидату – поручио је Веселиновић.

Одборник Милош Павловић рекао је да је Александар Вучић први пут поражен у Београду после 2014.

– Први пут после 2014. године, много пута смо стајали пред вама, а данас први пут стојима у ситуацију да СНС и СПС и поред изборне крађе не могу да формирају власт у Београд. Ово је први пораз Вучића у Београд у после 2014. године. Сада улазимо у период у коме треба да утврдимо ко је дао налог да се покраду избори. Морамо да добијемо одговор ко је дао налог да се прекраја изборна воља Београђана. Ово није данас град који је био 2014. године, инфраструктура је пред распадом, Београд је међу најзагађенијим градовима у свету. Београд је данас центар Европе за прање новца – нагласио је Павловић на конференцији за медије.

Подсећамо, у 10 сати председавајући Фила констатовао је да нема кворума, чиме се стварају услови да се распишу нови избори који могу да се одрже већ 21. или 28. априлу.