Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА ОПЕТ НА УЛИЦИ: Нови протести „1 од 5 милиона“ у Београду и Крагујевцу

0

И ове суботе, 13. јула, биће организован протест „1 од 5 милиона“ и то по 33. пут у Београду. У исто време, Крагујевчани ће се окупити 28. пут на Ђачком тргу.

Окупљеним грађанима код Теразијске чесме, према најавама, обратиће се потпредседница ДС Драгана Ракић и просветни радник Марко Радосављевић који је после прошлог протеста привођен.

Један од слогана биће и „Покажи нам диплому Небојша“, што се односи на министра полиције и функционера СНС.

Народ ће и овог пута шетати и то од Теразијске чесме, призренском улицом, преко зеленог венца, Бранковом улицом, Поп Лукином, Париском, Узун Мирковом до зграде Ректората Универзитета у Београду где ће им се обратити нишки карикатуриста и наставник у пензији Славољуб Благојевић којег је полиција привела недавно у Нишу јер је развио карикатуру на скупу на којем је био председник државе.

Уз њега ће говорити и новинарка портала Инђија кафе Верица Маринчић која је пре око месец дана нападнута испред своје куће.

Крагујевац

У Крагујевцу је за суботу, 13. јул, заказан нови, 28. узастопни протест грађана, односно „чувара пламена слободе“, како себе називају они који ни после седам месеци не одустају од демонстрација против режима Александра Вучића и руководства шумадијске престонице.

Као и претходне две суботе, Крагујевчани ни наредне суботе неће да шетају улицама у центру града, већ ће директно, у 19 сати, да се окупе на Ђачком тргу.

Како најављују организатори протеста, моћи да разговарају са локалним лидерима Савеза за Србију, то јест са истакнутијим активистима крагујевачких огранака ДС-а, ССП-а, Народне странке, те Шумадијске регије – ПСГ-а.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!