Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈA НЕЋЕ НA ВУЧИЋЕВ „КAНAБЕ“ осим њега!

0

Сва је прилика да нови председник Србије Aлександар Вучић неће имати баш “шарено” друштво када наредне недеље буде разговарао о саставу нове владе, јер ће му се мало ко, бар када је реч о опозицији, на њих и одазвати.

 

Вучић је најавио да ће од понедељка разговарати са представницима свих изборних листа о мандатару будуће владе, јер је то његова законска обавеза.

На те разговоре би, такође по прописима, требало да буду позвани представници свим изборних листа у Народној скупштини, и оно што је сигурно одазваће му се представници СНС и СПС. Ретко који опозиционар, бар како су њени представници рекли „Блицу“, биће на „Вучићевом канабету“ у Председништву Србије. По свему судећи, Вучић ће се испричати са својим коалиционим партнерима – СПС и ЈС, као и својом СНС.

У Демократској странци (ДС) кажу за „Билд“ да њихови представници на Aндрићев венац неће ићи.

– У земљи у којој један човек одлучује о свему бесмислено је да било ко буде део такозваних разговора, који су очигледна представа за јавност. У томе ДС не жели да учествује – били су децидирани у ДС.

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић је питање одласка код Вучића назвао „бизарним“.

– Не пада нам на памет да идемо на разговоре код Вучића – рекао је кратко Тадић.

Ни представници Двери неће на разговоре.

-Нећемо ићи на на разговоре код онога ко је покрао изборе – кажу за „Блиц“ у овом покрету.

Шефица посланичке групе „Спас Србије“ Санда Рашковић Ивић каже да се неће одазвати на позив да идм код Вучића на кауч.

– Нећу да идем јер је ово изругивање демократији у коме нећу да учествујем. Он већ има у глави и кадровска решења и ко ће бити премијер, а ми треба да учествујемо у свему томе. Ја не желим да будем део тога – казала је Рашковић Ивић.

Код Вучића ће, међутим, отићи председник ЛДП Чедомир Јовановић.

– Ићи ћу код Вучића као што сам ишао и код сваког другог председника када се разговарало о формирању владе. Пред земљом свако од нас има своје обавезе, он да нас позове и саслуша, а ја да му кажем, на чему инсистира ЛДП – рекао је Јовановић.

Одлуку о томе да ли ће сести на канабе још нису донели СРС, ЂБ и Нова странка.

Војислав Шешељ, председник СРС каже за „Блиц“ да још није добио позив, а када стигне о разговорима ће одлучити председнички колегијум радикала.

Доста је било у суботу 3. јуна организује скупштину на којој ће чланови донети одлуке и усвојити стратегију за наставак деловања и после тога ће саопштити став о одласку на разговоре.

Позив још чека и Нова странка Зорана Живковића који нам је рекао да разне најаве разних ствари преко медија, које се добрим дело ни не десе, не схвата озбиљно.

– Када дође позив, одлучићемо да ли ћемо на њих и отићи – казао је Живковић за „Блиц“.

БОНУС ВИДЕО

Погледајте шта је рекао Милан Стаматовић, а шта Александар Шапић у вези предстојећих локалних избора у Београду – (00:38:00) i (00:46:00)

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.