Прочитај ми чланак

Оливер Ивановић штрајкује глађу, тражи премештај

0

oliver-ivanovic

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић започео је данас штрајк глађу, а његов једини захтев је да буде премештен из Приштине у Притворски центар у Косовској Митровици.

Ивановићев адвокат Небојша Влајић изјавио је Танјугу да је Ивановић данас започео штрајк глађу и да је у Притворској јединици у Приштини суочен са безбедносним и здравственим проблемима.

„Данас сам у Притворском центру у Приштини посетио мога брањеника господина Оливера Ивановића. Он ме обавестио да је данас ступио у штрајк глађу са једним јединим захтевом да из Притвосрког центра у Приштини буде премештен у Притворски центар у Косовској Митровици”, казао је Влајић.

Влајић је додао да је након три поднета предлога за његов премештај у Косовску Митровицу која су одбијена, а неки од њих нису ни разматрани, ово једино што је Ивановић могао да учини како би заштитио своја права.

Издржавањем притвора у Приштини озбиљно је угрожена безбедност и здравље Оливера Ивановића, рекао је Влајић који је подсетио да лидер СДП одговара за наводне злочине почињене над Албанцима током и после сукоба на Косову.

„Смештен је у Притворској јединици у Приштини, у граду где не живи његова породица и где су сви ухапшени, али и сви стражари Албанци”, нагласио је Влајић.

Ивановић је ухапшен 27. јануара, а терети се да је уцествовао у наводним ратним злоцинима из 1999. године и послератним инцидентима из 2000. године, укључујуци тешко убиство.

 

(Танјуг)