Прочитај ми чланак

Оливер Антић: На челу Србије се после много времена налази домаћинска власт

0

БЕОГРАД – Саветник председника Србије Оливер Антић изјавио је данас да ће евентуална ослобађајућа пресуда Рамушу Харадинају у Хагу битно омести процес дијалога између Београда и Приштине, указујући да је политика вештина да се из најгоре ситуације изађе на најбољи начин и што је могуће боље заштите народ и држава.

 

„Ми делујемо са великим притисцима и непристојним понудама, али покушавамо да изнађемо најбоље путеве. На челу Србије после много времена налази се домаћинска власт која је затекла лоше стање. Све наше политичке структуре делују у крајње јединственом циљу, иако то изгледа шарено. Постизање јединства је предуслов постизања повољне ситуације за Србију”, рекао је Антић у јутарњем програму РТС.

Упитан да прокоментарише односе између Србије и Хрватске, он је запитао како је могуће да међународна заједница Србији поставља услов да има добросуседске односе, док то исто не чини у случају Хрватске.

„Ако важи било какав принцип, како је могуће да се Хрватској не ставља такав услов? Нас Хрватска тужи за геноцид и сама та чињеница говори да ми нисмо у добросуседским односима. Исто тако немамо сређено питање границе са Хрватском. Има један споран део, и по мени, ако влада било какав принцип у Европској унији, само та два питања су довољна да она не уђе у Европску унију док се то не реши”, казао је Антић.

(Танјуг)