Прочитај ми чланак

ОДЛУЧЕНО ЗОРАН РАДОЈИЧИЋ ГРАДОНАЧЕЛНИК: Весић и даље градски менаџер

0

Српска напредна странка једногласно је подржала предлог лидера странке и председника Србије Александра Вучића да кандидат за градоначелника Београда буде Зоран Радојичић, чиме је потврђено писање "Блица".

Радојичићев заменик биће досадашњи градски менаџер Горан Весић, који ће наставити да обавља и ту функцију, одлучила је СНС.

Идеју да прослављени хирург, директор Универзитетске дечје клинике у Тиршовој и носилац листе СНС на изборима у Београду води престоницу, јуче је на проширеној седници београдског одбора представио шеф тог одбора Небојша Стефановић.

Дуго су Весић и председница Општине Савски венац Ирена Вујовић важили за главне фаворите, али је на крају ипак превагнуло да Радојичић буде тај који ће преузети палицу Београда после петогодишњег вођења „Тиршове“.

До тога је дошло, како је објаснио извор „Блица“, узимајући у обзир и да је Радојичић био први на листи, али и да је СНС обећао у кампањи да ће после избора у градску власт ући нова лица.

– Радојичић је као директор „Тиршове“ вратио ту здравствену установу на ноге и показао се као добар менаџер, што је такође једна од препорука за вођење града. Колеге из „Тиршове“ за њега кажу да је посвећен послу, да иза себе има врхунске резултате, али и да је прихватио да уђе у политику јер је спреман за тај изазов – каже наш извор.

У врху београдске власти наћи ће се, као што је „Блиц“ већ објавио, и Андрија Младеновић, као помоћник градоначелника.

– Весић ће обављати и функцију градског менаџера, а биће надлежан за инвестиције, али и за контролу рада јавних предузећа. Сем познатих лица, у градску управу ће ући и још једно ново, прослављени кошаркаш Горан Грбовић – каже наш извор.

Радојичић је широј јавности постао познат када је обелодањено да ће бити први на листи „Александар Вучић – Зато што волимо Београд“. Иначе је, поред функције директора, и редовни професор на Медицинском факултету у Београду. Специјалиста је дечје хирургије и дечје урологије и један од највећих стручњака за ту област у региону, а 2016. је уврштен у Оксфордову енциклопедију успешних у Србији. У „Тиршовој“ је почео да ради 1991, а од 2013. је директор.

Нови градоначелник биће биран на седници Скупштине града која је заказана за 7. јун. СНС са 64 одборника има апсолутну већину, а уз то и подршку осам одборника коалиције СПС-ЈС.

Михајловић: није важно да ли је члан СНС, важно је да подржава нашу политику

Коментаришући то што кандидат за градоначелника Зоран Радојичић није члан СНС, иако је у питању политичка функција, потпредседница Владе и функционер СНС Зорана Михајловић рекла је да не мора неко да буде члан те странке ако подржава политику за коју је добијена велика подршка грађана.

– СНС је показала и у Влади да јој није на првом месту да ли је неко члан странке него да ли подржава политику за коју је СНС добила велику подршку. Ако се слажете са оним што ми радимо, драго нам је да сте ту иако нисте члан и то се односи не само на Радојичића већ и на друге – истакла је Михајловићева.