Прочитај ми чланак

ОДАКЛЕ ЗНАТЕ ДА МАЛИ ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ГРАДОНАЧЕЛНИК? Полемика на седници Скупштине

0

Заседање Скупштине града Београда, на којем је усвојен и ребаланс буџета за 2017. годину, почело је са 50 минута закашњења. Очигледно је да су се и посланици већ распустили, пошто је на почетку од 110 одборника у сали било њих 65.

После усвајања прве тачке дневног реда, Стратегије развоја града Београда до 2021. године, дошло је до интересантне дискусије међу посланицима СНС и ДС.

Foto: Tanjug

Прво је Зоран Алимпић (ДС) прокоментарисао “да ће се власт ускоро променити” и “да је Вучић рекао да Мали неће бити кандидат за градоначелника”. Тада се, међутим, за реч јавио Мирко Рајковић (СНС)…

– Одакле ви Алимпићу знате да следећи градоначелник неће бити Синиша Мали, када је то сасвим могућ сценарио – упитао је Рајковић.

Расправа два табора настављена је Алимпићевом констатацијом да “ће више јарболе од нас имати Саудијска Арабија, Туркменистан, Северна Кореја, Азербејџан и Таџикистан”, као и да се “садашња власт хвалила како се неће задуживати, а сада узимају кредит за подземну гаражу у Кнеза Милоша и сређивање потеза око Краљице Марије”.

МАЛИ: ДА НИСМО ВРАЋАЛИ ЂИЛАСОВЕ ДУГОВЕ…

Завршну реч о предлогу ребаланса буџета за 2017. имао је градоначелник Синиша Мали.

– Што се тиче Фискалног савета, подсетио бих вас да о Београду данас не причамо као о граду на ивици банкрота, какав је био 2013. Да нисмо морали да враћамо Ђиласове дугове, сигурно бисмо имали више новца за улагања. Ипак, једнократна помоћ за породиље биће исплаћена у дан, отворили смо седам вртића, осми на Алтини биће идуће године и дупло више места за малишане тиме што смо у систем укључили приватне вртиће. Због виших цена коју су неки родитељи плаћали код Ђиласа, ми имамо милионе дуга према њима – рекао је Мали.

ПОРОДИЛЈАМА 10.000 ДИНАРА, НЕКИМА И 35.000

Свака жена која се породи у Београду, а има пребивалиште дуже од годину дана у престоници, добиће 10.000 динара. Уз то, свака незапослена жена у чијој породици су примања испод 10.000 по члану породице, добија још једну помоћ од 25.000 динара, дакле укупно 35.000.