Прочитај ми чланак

Од Космајца нити од било ког другог криминалца никад нисам узео ни динар

0

dacic-bajatovic-ruzic

Шеф српске дипломатије и бивши министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да је он знао за Драгослава Космајца и да је више пута тражена истрага против њега.

Драгослава Космајаца недавно је премијер Србије Александар Вучић означио као највећег нарко дилера у Србији, после чега су медији пренели да је побегао из земље.

„Тражили смо истрагу, али увек смо из полиције добијали одговор да је он много лукав и паметан и да нема никаквих доказа“, казао је Дачић за лист Информер.

Дачић је био министар полиције од 2008. до 2014. године. Дачић је навео „да је више пута чуо о Космајцу“ и да се његово име помињало у полицији и Биро за координацију рада служби безбедности.

„Немам ја баш ништа с њим! Ни од њега, нити од било кога другог криминалца никад нисам узео ни динар“, истакао је он и подсетио да су га безуспешно доводили у везу и са оптуженим за шверц кокаина Дарком Шарићем.

Дачић који је и лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) у интервјуу критиковао функционера те странке Бранка Ружића због његових изјава у емисији „Утисак недеље“,око смене у полицији.

„Ко год од функционера наше странке хоће да изиграва опозиционог лидера, мораће прво да изађе из СПС… То значи да СПС има прецизна правила понашања и да сви функционери у јавности морају да заступају страначке ставове“, поручио је Дачић.

Нагласио је да не најављује „чистку“ у странци, али да не може неко ко седи у врху те странке својим изјавама да руши СПС и државу.

„Или смо власт или опозиција, а ми јесмо власт, ми јесмо и бићемо поуздан коалициони партнер СНС“, рекао је лидер СПС-а.

(Бета)