Прочитај ми чланак

Обрт у афери „државни удар“ у Црној Гори! (ВИДЕО)

0

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић саопштио је да је кључни сведок Мирко Паја Велимировић, у афери због којег су он и Милан Кнежевић утамничени, променио исказ и саопштио да је све радио и причао по налогу тужиоца Миливоја Катнића и Саше Чађеновића.

Управо су, додаје он, монтажери “државног удара” Катнић и Чађеновић.

Он тврди да је Велимировић саопштио да није било никаквог оружја и да је све причао по директиви тужиоца.

”Сад би тужилац Саша Чађеновић требало да заврши у затвору, тамо где је наместио свог рођака Михаила Чађеновића, који је месецима робијао на правди Бога”, казао је Мандић на прес конференцији.

Милан Кнежевић је казао да је исказ Мирка Велимировића Тужилаштво за организовани криминал Србије послало колегама у Црној Гори.

”Он је признао да је био под пристиском, да му је прећено породици, да лажно оптужи лидере ДФ-а. Велимировић је признао да је све монтирано и да су га тужиоци терали шта треба да говори. Он је признао да је радио све по инструкцијама Катнића. Нека Катнић не крије тај доказ, нека га одмах проследи Апелационом суду. Тражимо да Ивица Станковић најзад покрене поступак против Миливоја Катнића, поручио је Кнежевић.

Лидери ДФ-а су подсетили да ће они гласати за Владу Здравка Кривокапића.

”Дали смо реч, тако ће бити. Био сам у затвору, робијао сам, хапсили су ми мајку. ДФ је прошао кроз страшан прогон и сви сте сведоци тога. Тако да не знам какав то прогон трпи кандидат за министра МУП-а па се повукао, заиста не знам. То је избор мандатара Кривокапића, ми се у то не мешамо. Ми ћемо да гласамо за Владу и то је једина истина, рекао је Кнежевић.