Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Зашто Вучићевић позивање на спровођење закона сматра претњом

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић поручио је данас да нико из Савеза за Србију (СзС) не прети главном и одговорном уреднику београдског дневног листа Информер Драгану Ј. Вучићевићу, већ да само обећавају да ће се након промене власти закон примењивати на све.

„Медији и уредници медија сносе огромну одговорност у друштву, а Информер је на 302 насловне стране прошле године објавио чак 362 лажне вести. Да не говоримо о клеветама и нарушавању угледа и достојанства појединих лица, нарочито лидера опозиције. Такве ствари подлежу прекршајној, али и кривичној одговорности у складу са законом“, навео је Обрадовић у писаној изјави.

Foto: Dveri

Додао је да за само једно од дела које су за Информер константне а то је „изазивање панике“, закон предвиђа затворску казну до три године.

„Са страница које аминује управо Драган Ј. Вучићевић сваки дан се градјани Србије застрашују најавама рата, катастрофа и слично. Нормално је да овај човек треба законски да одговара. То није претња, то је став и политичко обећање да онај ко је загадио Србију медијским злом мора и да одговара“, навео је лидер Двери.

Главни и одговорни уредник београдског дневног листа „Информер“, Драган Вучићевић, најавио је раније данас да ће се због претњи затвором које му је упутио председник Двери Бошко Обрадовић обратити свим међународним новинарским удружењима и удружењима за заштиту људских права и заштиту слободе изражавања.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!