Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Можемо бити европски Јапан, позваћемо своје стручњаке да се врате

0

У АЈ-ТИ ФИРМИ УНОВОМ САДУ: СРБИЈА МОЖЕ И ТРЕБА ДА БУДЕ ЊИХОВА ОБЕЋАНА ЗЕМЉА

„Бићу српски председник који ће пружити пуну подршку домаћем Ај-ти сектору и иновационим делатностима. За разлику од актуелне власти Александра Вучића,  нећу улагати у стране фирме и компаније. Нећу дозволити да се државне субвенције дају британској компанији Ендава, и да се тако прави конкуренција домаћем Ај-ти сектору”

„Не желим да мој народ робује страним фирмама. Не желим да будемо јефтина радна снага код страног газде у сопственој земљи. Желим да будемо своји на своме, желим да живимо достојно човека, да живимо као људи, и да можемо да живимо од свога рада”

„Држава мора да издвоји из свога буџета директне инвестиције за домаћи Ај-ти сектор и да тиме пружи снажну подршку свима онима који су данас креативни у иновационим делатностима и информационим техологијама овде у Србији. Треба пружити пуну подршку домаћем Ај-ти сектору и извозу савремених информационих технологија и иновација одавде из Србије”

          ПРЕДСЕДНИЧКИ кандидат Двери, Бошко Обрадовић, посетио је једну модерну српску Ај-ти компанију у Новом Саду и том приликом рекао да су савремене информационе технологије будућност модерне индустрије.

           „Ово је Србија какву желим. Србија у којој ће млади школовани млади људи бити задовољни својим послом, имати озбиљна примања, неће одлазити у иностранство, остајаће овде, и извозиће своје знање из савремених информационих технологија” – рекао је Обрадовић.

          Он је додао, да је за тако нешто потребна подршка државе.

           „Бићу српски председник који ће пружити пуну подршку домаћем Ај-ти сектору и иновационим делатностима. За разлику од актуелне власти Александра Вучића,  нећу улагати у стране фирме и компаније. Нећу дозволити да се државне субвенције дају британској компанији Ендава, и да се тако прави конкуренција домаћем Ај-ти сектору. Не желим да мој народ робује страним фирмама. Не желим да будемо јефтина радна снага код страног газде у сопственој земљи. Желим да будемо своји на своме, желим да живимо достојно човека, да живимо као људи, и да можемо да живимо од свога рада” – истакао је председник Двери.

          Обрадовић је посебно инсистирао на усавршавању нашег образовања, и да већ од основне школе морамо повећати број часова информатике, а већ од петог разреда морамо имати стручну праксу рада на рачунарима.

          „Дакле, држава мора да уложи у високо образоване кадрове за будуће савремене информационе технологије. Посебна подршка државе мора да иде у правцу подршке науци и иновативним делатностима. И на крају, држава мора да издвоји из свога буџета директне инвестиције за домаћи Ај-ти сектор и да тиме пружи снажну подршку свима онима који су данас креативни у иновационим делатностима и савременим информационим техологијама овде у Србији. Дакле, не треба доводити стране фирме које ће бити конкуренција нашем домаћем Ај-ти сектору.

          – Треба пружити пуну подршку домаћем Ај-ти сектору и извозу савремених информационих технологија и иновација одавде из Србије. Уверен сам да можемо бити европски Јапан. Имамо и интелигенцију и стручњаке за то. Имамо знање и овде у отаџбини и широм расејања. Треба да позовемо оне наше најбоље стручњаке да се врате јер ће Србија бити њихова обећана земља. Србија ће бити центар Ај-ти индустрије на Балкану и овом делу Европе” – рекао је Бошко Обрадовић.

          Обрадовић је још истакао, да је потпуно уверен да то можемо заједно учинити и да заато рачуна на подршку младих људи у Србији, а посебно рачуна на подршку младих предузетника.

          „Ја сам будући српски председник, коме је домаћа привреда на првом месту, коме су наши предузетници светиња и који ради искључиво за наш домаћи економски интерес” – закључио је председнички кандидат Двери.