Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Лончар мора у затвор због „земунаца“, а не ја

0

Рочиште поводом оптужног предлога против представника оптужених за насиље над министром здравља Златибором Лончарем и послаником Марјаном Ристичевићем, одложено је за 23. децембар, саопштио је председник тог покрета Бошко Обрадовић.

Подсетимо, Обрадовић и чланови његовог покрета се оптужени да су за насиље над министром здравља Златибором Лончарем и послаником Марјаном Ристичевићем испред Народне скупштине 8. маја ове године, кад су Двери одржали протест.

ФОТО: Игор Маринковић

– Најављено рочиште је одложено. Први пут јавном желим да прокоментаришем оно што сматрам спорним и проблематичним у вези са овим са суђењем. Овде се данас суди једној политичкој партији и њеном председнику, због вербалног деликта. Уместо да се суди онима који су непосредно пред изборни процес мењали законе, суди се нама који смо указивали на кршење закона од стране владајућег режима – наводи Обрадовић, додајући да је тужилаштво веома брзо реаговало у његовом случају.

– У питању су дупли стандарди. Тужилаштво брзо реагује кад добије налог да прогони опозицију, али ће занемаривати годинама најважније случајеве криминала и корупције од стране актуелне власти – навео је Обрадовић.

Он је навео да стручна и политичка јавност ћути о његовом случају, што је, како каже, веома каратеристично.

– За то време режимски медији и даље понављају лажи које су раније износили. Онии не дозвољавају да се чује друга страна или да се изнесе основна чињеница – свако ко је тада желео да уђе у Скупштину могао је слободно уђе у парламент. Једини инцидент се десио са Маријаном Ристићевићем и Златибором Лончаром, зато што су оно то желели. Они су хтел и да прођу „кроз нас“ како би изазвали сукоб – истакао је Обрадовић, напомињући да је дубоко уверен да суђење у којем учествује није одрживо.

– Златибор Лончар треба да заврши у затвору, због свега што је радио, од земунског клана до злоупотреба у вези са овом пандемијом. Такође, Маријан Ристићевић је одавно требао да буде у затвору због свих проневера у његовим разним пословним махинацијама. То је наше политичко право на другачије мишљење, а ако је забрањено критиковати актуелну власт, ја молим да нас неко обавести. Мислим да на оптуженичкој клупи треба да се нађу они који су нас тужили – поручио је Обрадовић.