Прочитај ми чланак

Облачинско језеро – дан после посете премијерке

0

Након доласка СНС на власт у Мерошини, пре десетак година, време је стало. Све је остало исто само се нестручност, неспособност, незнање и пропаст јасније виде. У оквиру посете Нишавском округу, председница Владе Републике Србије посетила је и ову девастирану и неразвијену општину и тим поводом онако храбро, у тајности и далеко од очију јавности, обишла надалеко познато летовалиште на Облачинском језеру.

Ради се о летовалишту које је седамдесетих и осамдесетих година заиста било летовалиште које је током сезоне окупљало готово половину југоисточне Србије. Наравно, након доласка СНС на власт ово летовалиште је руинирано и доведено у стање пропасти. Овдашња власт која је иначе била толико напредна, изазвала је кризу сопствене власти па је у Меросини уведена привремена управа, вероватно да би се појединцима из СНС омогућила несметана и апсолутна владавина. Тако стручна привемена управа имала је одрешене руке да спроводи своју самовољу. Тада су без надзора и контроле скупштине донели одлуку о уступању комплекса на Облачинском језеру ДП „Ресорт“ са Страре планине. Да ли је то за општину Мерошина била капитална, родбинска или криминална инвестиција, показаће време након пада СНС са власти и промене система.

Како је председница Владе била одушевљена реконструкцијом и радовима на компексу “Облачинско језеро”, можемо закључити да јој није баш јасно да комплекс не подраземева само хотел који је изградјен седамдесетих година, него и све пратеће објекте, спортске терене, језеро, као и некадашњи олимпијски и дечији базен. Да ли се то председница Владе боли бело будући да се одушевила што је хотел окречен и ограда офарбана у бело, само што ограда сада више подсеца ергелу за слободну испашу коња. О томе како дан после посете председнице Владе изгледа комплекс на Облацинском језеру најбоље говоре фотографије. Потпуно је нејасно задовољство председнице Владе ако знамо да је проклета Јерина у краћем временском року изградила Смедерево.

Просто је невероватно да председница Владе није обисла хладњачу у Мерошини, која је за овдашње производјаче вишања заиста питање од животног значаја. Зар је могуће да се председница Владе није обратила производјачимс вишања и објаснила им зашто је откупна цена вишња годинама уназад испод цене производње? Или становницима Мерошине и околних села који имају велики проблем с водоснабдевањем?

У Мерошини су исти људи на власти годинама, само мењају дресове. Уништили су општину која “лежи” на два језера, Облачинско и Крајковачко, и има изузетан потенцијал. Имамо план да Мерошина буде општина пуна туриста, да пољопривредници живе од свог рада и да чесме током лета не буду суве.

ОО ССП Мерошина