Прочитај ми чланак

О УТИЦАЈУ СРБИЈЕ НА ЕКОНОМИЈУ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА: Вучић са представницима Европске

0

Мандатар за састав нове Владе Србије Александар Вучић разговарао је данас са чланом извршног одбора Европске централне банке Бенуом Кереом о економској ситуацији и перспективама развоја, као и утицају Србије на економска кретања у региону Западног Балкана.

Aleksandar Vucic2Вучић је разговарао са представницима Светске банке и о економској ситуацији у еврозони након Брегзита, као и мерама које ће Европска централна банка предузети у циљу стабилизације тржишта и што мањег негативног ефекта након изласка Британије из Европске уније, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

„Европска централна банка је спремна да у пуној мери помогне и Народној банци Србије и Министарству финансија у решавању проблематичних кредита (НПЛ – Нон перформинг лоанс), као и одржању и очувању стабилности банкарског и економског система у Србији“, истакли су њени представници.

Кере је похвалио економске реформе Владе, као и стабилну монетарну политику који спроводи Народна банка Србије, наводи се у саопштењу.