Прочитај ми чланак

НС:Вучић ће предају Косова приказати као једини начин да спречи рат и заштити Србe

0

НАРОДНА странка оценила је данас да је постављење Милана Радојичића за потпредседника Српске листе „наставак политике јачања криминалних структура на Косову коју води председник Србије Александар Вучић“ али и „још један Вучићев потез ка столици за Косово у УН“.

 Наводећи да је Радојичић „човек из сенке, који је до сада био неформални центар моћи из којег су се водили Вучићеви приватни и државни послови у Косовској Митровици и на целом Косову“, Народна странка је оценила да се „чак и чланови СНС-а искрено стиде што са човеком кога на северу Косова зову краљ Милан и доживљавају као криминалца, деле политичку партију“.

 „Постављење Радојичића је и пут за отварање сценарија у коме ће, када управо због оваквих потеза ситуација на Косову ескалира, Вучић свој пристанак да Косово добије столицу у УН приказати грађанима Србије као изнуђено средство да спречи рат и заштити Србе, а не безусловну капитулацију његове политике“, стоји у саопштењу.

Народна странка је навела и да су Радојичић „и његов кум Звонко Веселиновић и до сада имали стварну власт на северу Косова, где владају криминалне банде које блиско сарађују са албанским криминалцима и које своје операције несметано шире и по централној Србији, уз дозволу власти у Београду“.

Та партија је најавила да ће преко својих посланика у Скупштини Србије затражити одржавање седнице парламента посвећене Косову и Метохији како би спречила „Вучићев план да обезбеди Косову столицу у УН на путу до коначне предаје Косова“.