Прочитај ми чланак

НОВО РАДНО МЕСТО: Тома саветник за плату од 10.000 евра?

0

Председник Томислав Николић открио је да је уговорио са Александром Вучићем да након одласка са чела државе настави да ради као веза за Русију и Кину.

Наиме, Николић је у интервјуу за један лист рекао да ће, у договору са Вучићем, „наставити да помаже Србији“.

– Не значи да настављам политичку, већ радну каријеру. Уговарали смо како могу да помажем пријатељством које сам остварио са председницима многих држава, посебно Русије и Кине – рекао је Николић, не прецизирајући које ће радно место добити.

– Иако је Николић још током председничке трке упорно захтевао од Вучића да добије премијерско место, схватио је да од тога нема ништа. Вучић је категорично одбијао да му ту функцију препусти, те када је видео да је враг однео шалу Николић је тражио финансијски најисплативије решење. Тако је уговорено да Николић након одласка са места председника Србије добије позицију у неком саветодавном телу независне организације, која би се бавила азијско-српским односима. Буквално би се основало ново тело како би се њему дала функција, која и није битна, већ плата, која би требало да буде астрономска – чак и више од 10.000 евра – наводи извор листа „Ало“.