Прочитај ми чланак

Ново истраживање: Несторовићев покрет трећи, и у Новом Саду тас на ваги?

0

Покрет „Ми – глас (Снага) из народа др Бранимир Несторовић“ поново би могао да се покаже као кључна ставка за формирање власти, и након локалних избора у Новом Саду Да се локални избори у Новом Саду одрже у овом тренутку, листа „Александар Вучић – Нови Сад не сме да стане“ била би на првом месту (40,1 одсто гласова), „Србија против насиља“ на другом (30,2 одсто), а покрет „Ми – глас (Снага) из народа др Бранимир Несторовић“ на трећем (7,5 одсто), наводи се у резултатима новог истраживања које је спровела „Нова српска политичка мисао“.

Наиме, покрет „Ми – глас (Снага) из народа др Бранимир Несторовић“ поново би могао да се покаже као кључна ставка за формирање власти, и након локалних избора у Новом Саду, види се из новог резултата истраживања које је спровела НСПМ.

Како се даље наводи у истраживању, коалиција „НАДА – Нови ДСС и ПОКС“ добила би 6,8 одсто, а коалиција СПС/ЈС 5,6 одсто гласова.

СРС би освојио 2,5 одсто гласова, ЛСВ 2 одсто, СВМ 1,8 одсто, а коалација „Неко други – ко?“ 3,6 одсто.

Скоро трећина, односно 32,6 одсто од укупно 1.000 испитаника, није се изјаснила.

Од испитаника који не би гласали за СНС, СПС и СРС, 44 одсто сматра да би све опције требало да изађу у „једној колони против власти“, 22,5 одсто се залаже за у „две колоне, про-европску и националну“, а 33,5 одсто нема став.

На питање који би од наведених кандидата био најбољи градоначелник 54,3 одсто испитаника није имало одговор, а од оних који се јесу изјаснили, 40,9 одсто је изабрало кандидата СНС Милана Ђурића.

Други најпопуларнији кандидат је Бора Новаковић из Народног покрета Србије (8,7 одсто), док би кандидата покрета „Ми – глас (Снага) из народа др Бранимир Несторовић“ изабрало 7,7 одсто.