Прочитај ми чланак

НОВИ ПРОТЕСТ НЕЗАДОВОЉНИХ ГРАЂАНА: Пет минута на РТС-у за „1 од 5 милиона“

0

Грађански протест "1 од 5 милиона" наставља се 22. децембра испред Филозофског факултета у Београду, а учесници протеста послали су захтеве РТС.

Како се наводи у саопштењу организатора, “Радио-телевизија Србије треба да буде јавни сервис свих грађана. Уместо тога, РТС је саучесник у прикривању истине и креирању паралелне, лажне стварности коју Александар Вучић ствара већ шест година”.

Учесници протеста „1 од 5 милиона“ захтевају од РТС пет минута у Дневнику 2 РТС за гостовање представника протеста, уз објављивање истинитих података о броју окупљених незадовољних грађана, емитовање веродостојних снимака са протеста, као и објављивање захтева демонстраната.

Други захтев је да се у свакој информативној емисији омогући опозицији да изнесе своје ставове и да се на тај начин омогући сагледавање и друге политичке опције, а подсећају да је то законска обавеза Јавног сервиса.

“РТС има рок до дана одржавања трећег протеста ‘1 од 5 милиона’. 22. 12. 2018. у 18 сати, да испуни први захтев. Захтеви првог и другог протеста, упућени власти, остају, а то су да јавности открије налогодавце убиства Оливера Ивановића, да се открије јавности налогодавце покушаја убиства Борка Стефановића и да откријте јавности ко је покушао да убије новинара Милана Јовановића и ко је то наредио”, наводи се у саопштењу.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!