Прочитај ми чланак

„НОРМАЛИЗАЦИЈА ОДНОСА” СА ШИПТАРСКИМ ТЕРОРИСТИМА: Чеда Јовановић у посети Приштини

0

Председник Либералнодемократске партије Чедомир Јовановић започео је дводневну посету Приштини, саопштио је ЛДП.

Мир у региону мора бити кључна вредност око које ће се окупити друштвени и политички актери, поручила је Либералнодемократска партија.

Јовановић ће у Приштини разговарати с политичким чиниоцима о актуелним политичким темама, као и перспективи за унапређење процеса нормализације односа Београда и Приштине, коме је, тврди, неопходна нова доза енергије и посвећености.

Недавни догађаји и забрана путовања за спортисте, посланике и званичнике продубљују неповерење између српског и косовског друштва и показују колико је мало потребно да се уруши сав напредак у нормализацији односа, констатује ЛДП у саопштењу.

Како наводе, непосредни повод Јовановићеве посете је предавање које ће одржати студентима ААБ универзитета у Приштини, са којима ће разговарати о обавези да се и Србија и Косово, као и њихов међусобни однос, реформишу на такав начин да рата и сукоба више никада не буде.

Млади су за ову тему најважнији саговорници, јер генерације рођене и одрасле после конфликта имају право и шансу на живот који није оптерећен и обележен непријатељствима, већ поштовањем и сарадњом, уверени су у ЛДП-у.