Прочитај ми чланак

НОГО: У послу са Биткоином Андреј Вучић, Новакова ташта, Вучићев кум и Неша Роминг

0

- Сада је изашла вест, видим да су и Курир и Нова С писали о томе, да Новак Ђоковић рекламира Биткоин на неком сајту. О чему се ту ради? Прво, Новак нема везе са тим, али има његова ташта, рекао је на синоћњем протесту (ВИДИ: УЖИВО Скупштина: Народ је спреман за понедељак, биће ... - https://www.youtube.com/watch?v=Axxtt_XcTxo), испред Скупштине Србије, за Србин.инфо некадашњи народни посланик Срђан Ного, нагласивши да су послови око Биткоина повезани са прањем новца.

Затим је објаснио детаљније:

– Шта се десило пре пар недеља? По ФБИ налогу у Србији је ухапшено једанаесторо лица јер су наводно финансијским преварама оштетили држављане САД преко трансакција са Биткоином, рекао је Ного подсећајући да је 2017 године у Бугарској избио велики скандал после којег је нестала бугарска држављанка Ружа Игњатова, са Биткоином у вредности од 3 милијарде долара.

– Ружа Игњатова је овде у Србији где јој је пружена заштита од стране Александра Вучића и где је она са наведеним ухапшеним лицима наставила и даље да се бави пословима везаним за криптовалутом, истакао је Ного и упитао:

– А шта вам је потребно за Биткоин? Прво опрема. Њу држи Неша Роминг илити Ненад Ковач. Потребна вам је и струја. Кад имате огромну потрошњу струје или се ради Биткоин или производња дроге. За Биткоин су потребна озбиљна постројења за „рударење“. Како се она набавља? Преко минихидроелектрана. А ко их држи? Ненад Ковач, Никола Ковач, Вучићев кумашин и ташта Новака Ђоковића. А колико ми плаћамо струју из тих минихидроелектрана? Дванаест до двадесет пута скупље. Значи они добијају тако њима потребно струју и на тај начин покривају трошкове производње Биткоина.

Бивши народни посланик Ного је још додао да смо имали да је у јавним предузећима Андреј Вучић, брат Александра Вучића, такође, организовао „рударење“ због Биткоина, где држава плаћа струју, те да се са тим добијеним новцем, од те крипто валуте, купују наркотици или се уложе у друге илегалне високоопрофитне послове, закључивши да је посао око Биткоина одличан начин да се опере сумњиво стечени новац, те да у Србији је највиши државни врх земље главни покровитељ најкрупнијем криминалу.

А шта је још у вези ове теме рекао Срђан Ного погледајте у видео линку изнад, па о свему донесите свој суд.