Прочитај ми чланак

Ного: Нисам ја извео грађане на улице већ Вучић

0

Једини човек који је крив за сва дешавања испред Скупштине Србије је Александар Вучић.

Он је створио тај догађај и он је креирао употребу силе. Он нам је отео државу и шта грађани треба да раде? Да ћуте и да се праве да живе у Швајцарској, да је све у реду, да имамо скупштину, владу и да смо имали дивне законите изборе, шампионске изборе демократије на којима је гласао читав народ. Наравно да ништа од тога није тачно и сасвим је нормална побуна грађана, који су одавно бесни због свега, а Вучићево обраћање у уторак био је само окидач за демонстрације – каже за Данас Срђан Ного, бивши посланик Двери. Истиче и да је он од 20. јуна позивао у излазак на улице, и да испред парламента већ 20-ак дана организује протесте.

ФОТО: Србин.инфо

* Ипак Вас на друштвеним мрежама оптужују да сте организовали упад у Скупштину Србије, како бисте за рачун Вучића обесмислили протесте и како би власт могла данас да каже – ето хулигани су насилно хтели да преузму власт.

– Изгледа да је сада највећи проблем у држави Срђан Ного, а не Александар Вучић. Ја сам појединац који је изабрао да се бори, како знам и умем. Не кажем да је мој вид борбе најпаметнији и исправан, али је проблем што не видим да се други боре и што не видим конкретне предлоге. Где су остали учесници политичког живота?

* Јесте ли Ви организовали упад у парламент?

– Видео сам да ме нападају на друштвеним мрежама. Нападају ме да сам организовао напад на полицију и упад у Скупштину. Истовремено ме нападају да сам спречавао народ да упада у Скупштину и да сам извео народ из парламента. Нападају ме и да истовремено координирам хулигане и полицију, да сам отерао Николу Сандуловића и Вука Јеремића испред Скупштине, а ја их нисам ни видео. Мислим да све те контрадикторне ствари чак ни Вучић не би могао да спроведе, обашка што ниједна од тих оптужби није тачна. Ја сам део народа и тамо се људи нису скупили због мене. Нисам их ја предводио, нити сам тамо могао да сакупим неке политичке поене. Једини ко је одговоран и крив за дешавања испред парламента је Александар Вучић, а онда по ланцу командовања у МУП-у од Владимира Ребића, па наниже. Они ће сви морати да одговарају због онолике употребе хемијских средстава и велике примене силе против грађана.

* Колико је Ваших људи ушло у Скупштину?

– Сваки грађанин је мој и онај ко је за мене и против мене. Испред парламента у уторак увече није била политика Срђана Нога, или било кога другог политичара. Тамо је био незадовољни народ.

* Можда нисте вођа, али Вас на друштвеним мрежама оптужују да сте сарадник Војнобезбедносне агенције и да сте координисали и акцију полиције. Спомиње се и да је ваш отац био сарадник службе.

– Спомињу и да сам Ђиласов фашиста и Вучићев бот. Сад су ме везали и за владику Григорија и Млађу Ђорђевића. Многе глупости пишу. Мој отац нема никакве везе са војском, нити са било којом службом, али напишите да је генерал Мосада, ЦИА-е и неких других тајних служби. Не припадам ниједној служби, нисам ја ничији, ја сам свој.

* И нисте координисали акцију полиције која је нападала грађане који протестују?

– Био сам уз Дејана Златановића са (портала) Србин инфо и како сам ја могао да координишем акцију полиције. Три пута сам повраћао од количине сузавца кога сам се нагутао. Ево још ме пече, грло, плућа, кожа и желудац. Апсолутно ме заболе уво шта пишу ти ботови на мрежама, без обзира чији су, да ли су Вучићеви или грађанистичке опције. Искључиво ме занима шта кажу људи који су били на протесту и који су ме видели. Њихово мишљење ћу да поштујем. Ја сам човек који је слободно могао да се креће кроз масу грађана.

* Како то да једино Вас полиција није избацила из Скупштине?

– Ја сам још народни посланик и имам право да уђем у парламент кад год желим. А избачен сам међу последњима, заједно са Златановићем. Људи су сами кренули у Скупштину. И ја сам ушао међу првима. Тада се чуло да се руши и ломи. Замолио сам људе да то не раде и стварно нико више није ништа рушио. Позвао сам их да уђу у салу да одржимо седницу, али се ту већ појавила полиција и почела да потискује људе из скупштине, а нико нови од демонстраната није хтео да уђе у парламент. И тако су нас изгурали. Нисам ја никога увео, нити извео из Скупштине.

* Да ли сте добили и неки пендрек?

– Нисам добио ниједан пендрек, али оволика количина хемијских средстава која је бачена на грађане је нешто незапамћено. То није био обичан сузавац, а Ребић (директор полиције) каже не зна колика је количина сузавца употребљена. Он ће једног дана морати да одговара зато што је, по ланцу команде, он био неко ко је доносио финалне одлуке и могу да му поручим да ће завршити у затвору.

* Означени сте као један од организатора протеста, да ли су Вас звали у полицију да дате изјаву?

– Нико ме није у полицију звао да дам изјаву, мада су ми упућене претње. Сам Ребић каже да сам ја коловођа и организатор, и да полиција чека шта ће тужилаштво да каже. Једва чекам тог тужиоца и да видим тај поступак.