Прочитај ми чланак

ЊУЈОРК: Ђукановић, Тачи и председник Албаније на заједничком састанку поводом ….

0

DJUKANOVIC_0_0_468X10000

(Факти)

Подгорички премијер Мило Ђукановић учествоваће на годишњем заседању Генералне Скупштине УН, које се од 24. септембра до 2. октобра одржава у Њујорку.

Албанско-амерички национални савет (NAAC) позвао је раније Ђукановића на годишњу доделу награда истакнутим појединицима које 27. септембра у Њујорку приређује та организација која окупља албанску дијаспору у Сједињеним Америчким Државама (САД).

Осим Ђукановића на свечаност су позвани и амбасадор Црне Горе у САД Срђан Дармановић и амбасадор при Уједињеним нацијама (УН) Милорад Шћепановић.

Извршини директор Савета Авни Мустафај казао је да ће свечаности присуствовати преко четири хиљаде званица.

„На вечеру смо звали премијере и председнике држава региона, па је логично да позивницу добије и Ђукановић. Сви живимо заједно и треба да причамо о сарадњи. Од амбасадора смо тражили да нам потврде да ли да очекујемо и премијера”, казао је Мустафај подгоричким „Вијестима”.

Он је казао да су на годишње окупљање у част појединцима који су на јединствен начин помогли албанском народу, између осталих, позвани премијер и председник Албаније Еди Рама и Бујар Нишани, косовски премијер Хашим Тачи као и потпредседник владе Македоније Муса Џафери.

Мустафај је рекао да ће вечери присуствовати и помоћник заменика државног секретара САД Филип Рикер. Своје учешће најавило је и неколико конгресмена познатих по сарадњи са шиптарском дијаспором.