Прочитај ми чланак

НИШЛИЈЕ НЕГОДУЈУ: „Да ли је Сотировски градоначелница само СНС активистима?“

0

О улицама, уређењу зелених површина, међублоковском осветљењу и плановима за ову годину градоначелница Ниша Драгана Сотировски и сарадници разговарали су не са грађанима, већ са функционерима, члановима и активистима Српске напредне странке. Да то значи да институције функционишу унутар приватних интереса напредњака, уз систем искључивања свих других грађана, каже Младен Јовановић из НКД и пита да ли је потребна чланска карта СНС за сврсисходан разговор са градоначелницом.

Власт СНС-а на челу са првом нишком градоначелницом буџет је усвојила без јавне расправе и без питања грађанима како желе да се њихов новац троши, пишу Јужне вести.

Printscreen

Грађани често питају да ли се и они питају за важне одлуке у граду у коме живе.

– Када ће градоначелница чути глас и нас обичних, аполитичних људи? Јесте ли ви градоначелник само СНС симпатизера или свих грађана града Ниша? – један је од коментара на објави градоначелнице.

Оваква питања уследила су након састанака Сотировски у свих пет нишких општина, о комуналној инфраструктури. Није разговарала са грађанима, већ са својим колегама, фунцкионерима Српске напредне странке.

Настављени разговори о комуналној инфраструктури у Медијани и Нишкој Бањи Настављени су разговори чланице Главног…

Posted by Драгана Сотировски – Dragana Sotirovski Zvanična stranica on Петак, 15. јануар 2021.

У званичним објавама на њеној Фејсбук страни прво је представљена управо као чланица Главног одбора СНС-а, а потом као градоначелница Ниша.

Како пише у објавама, она је о инфраструктурним питањима причала са повереницима општинских и месних одбора СНС-а, члановима странке и активистима у Пантелеју, Палилули, Медијани, Нишкој Бањи и у Црвеном крсту.

– Да ли је потребна чланска карта СНС-а за сврсисходан разговор са градоначелницом који може да доведе до неких промена? – једно је од питања које поставља Младен Јовановић из Националне коалиције за децентрализацију.

Сматра да до сада није било разговора, али ни предлога грађана и експерата које је градска власт усвојила, а да то није било страначки наређено и објашњава да то значи да је владајућа партија буквално заробила институције.

– Из политичких процеса се врло свесно искључују сви други, значи ради се на криминализацији опозиције, нападају се сви који имају било какво критичко мишљење, а предлози који долазе од стране грађана се ни не сагледавају, а камо ли усвајају. А с друге стране имамо интензивиран процес комуникације унутар само владајуће партије која утиче на процес доношења одлука. Они морају да схвате да тиме престају да буду партија и постају интересна група која практично свој интерес остварује кроз институције и користи их да спречи било какве друге интересе да се остваре, укључујући и јавни интерес – напомиње Јовановић.