Прочитај ми чланак

НИКОЛИЋ: Србин победио у Сребреници, али не треба заборавити злочине које су…

0

То што ће Србин бити начелник општине Сребреница не значи да треба да се забораве злочини које су Срби починили у тој општини, поручио је данас председник Србије Томислав Николић.

Nikolic-unutra

Николић је рекао да мисли да нова локална власт у Сребреници треба да настави да обележава годишњицу злочина почињеног над Бошњацима у Сребреници 1995. године. Додоа је да је задатак локалне власти да решава локалне проблеме и гледа како да помогне обичним грађанима.

„Мислим да то ништа не сме да промени, посебно не однос према ономе што се дешавало у Сребреници. Дакле, десио се злочин и то што ће Србин управљати градском администрацијом, не значи да ћемо ми из Србије заборавити то што се дешавало у рату. Ми смо грехе оних који су из нашег народа препознали, признали, ожалили и нећемо да заборавимо, јер не смете да заборавите оно ружно што сте учинили“, рекао је Николић у Палати Србија.

Према досадашњим подацима са локалних избора, који су јуче одржани у Босни и Херцеговини, у кандидат коалиције „Заједно за Сребреницу“ Младен Грујичић освојио је 67,96 посто гласова, односно добио је подршку 3.334 гласова бирача. На другом месту је независни кандидат Ћамил Дураковић са 31,76 посто гласова, односно 1.558 гласова. Независни кандидат Десница Радивојевић добио је 14 гласова односно 0,29 посто.

Николић је рекао да му је веома драго што је Савез независних социјалдемократа Милорада Додика победио на изборима у општинама у Херцеговини и да очекује да ће Херцеговина сада више бити заступљена у Републици Српској.