Прочитај ми чланак

Николић: Србија нема непријатеље

0

nikolic-ptj-lipovica-foto-tanjug-1368698697-311087

(Бета)
Србија нема непријатеље у свету, већ само веће и мање пријатеље, изјавио је председник Србије Томислав Николић на обележавању 10 година од оснивања Противтерористичке јединице (ПТЈ) српске полиције.

На свечаности у седишту ПТЈ у њиховој бази Липовици крај Београда, он је рекао да има пуно поверење у рад те јединице и пожелео њеним припадницима да имају што мање посла у борби против организованог криминала и тероризма, а да се што више обучавају и усавршавају.

„Никада нисам срео ниједног припадника ПТЈ на местима којих би могли да се стиде и у нечасним позицијама“, рекао је Николић одајући признање припадницима јединице за десетогодишњи рад.

Николић је рекао да ако он као председник и Влада Србије успеју да спроведу своју политику дијалога са свима у међународној заједници, онда се нада да припадници ПТЈ неће имати много посла.

„Определили сте себе да свој живот дате за безбедност грађана Србије“, рекао је Николић и додао да држава са своје стране треба да обезбеди све потребне услове за рад јединице.

Николић је рекао да је изабрао да га чувају припадници МУП-а Србије, а да га викендом, када иде у село, обезбеђују припадници ПТЈ, што је, како је рекао, један од доказа његовог поверења у рад те јединице.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је да ПТЈ ужива пуно поверење Дирекције полиције на чијем је челу.

„ПТЈ представља поуздан ослонац у борби против тероризма и организованог криминила“, рекао је Вељовић и додао да припадници те јединице када је потребно помажу редовној полицији у случајевима великог нарушавања јавног реда и мира.

Командант ПТЈ Горан Драговић рекао је на свечаности да ПТЈ има савремено наоружање и опрему и да се њени припадници обучавају по највишим светским стандардима.