Прочитај ми чланак

Николић: Нека нам је свима на понос и част Црногорска кућа

0

bg-live-1-1930-130716.Still001

Данас, на црногорски Дан државности, у Београду је отворена Црногорска кућа која ће се користити за активности посвећене промоцији, обележавању и заштити црногорског националног и културног идентитета. Томе је присуствовао председник Црне Горе Филип Вујановић.

На основу Споразума о уступању коришћења непокретности две земље, Црна Гора је, такође, Србији уступила објекат у Подгорици.

Томислав Николић је, на отварању, рекао да је концепт Црногорске куће дом Црне Горе и Црногораца у српској престоници, и да ће послужити за јачање чврстих веза наших народа и држава.

Црногорска кућа у Београду је поклон тој земљи на дан када прославља своју државност и представља отворена врата пријатељства, сабиралиште идеја, сарадње, истинске посвећености очувању свих драгоцених момената наше заједничке прошлости и будућности, изјавио је председник Србије.

Владе Србије и Црне Горе договориле су се да размене куће у Подгорици и Београду, истакао је председник Србије.

„Да се дружимо и сабирамо на парчету црногорске земље у Србији и српске у Подгорици, и да се осећамо као у заједничкој кући. Нека нам је свима на понос и на част црногорска кућа“, рекао је Николић.

Овом дивном Београду, као и целој Србији, не недостају куће у којима живе они који су дошли или долазе из Црне Горе, пролазе или остају, прихваћени са неподељеном и искреном добродошлицом. Недостајала је кућа са концептом који би нас спојио, рекао је Николић.