Прочитај ми чланак

Николић богатији за шест хектара земље

0

toma-nikolic

Председник Томислав Николић је добио на поклон два хектара земље и купио још око четири хектара пашњака и воћњака, чиме је значајно допунио имовинску карту.

Председник Николић на путу је да постане озбиљан земљопоседник. Познато је да у родној Бајчетини поседује више од осам хектара земље, винограда, шуме и воћњака, а однедавно је знатно увећао свој посед. Како је наведено у његовој имовинској карти, Николић је пре месец дана на поклон добио око два хектара и 14 ари земље, а онда је купио још две њиве, два пашњака и воћњак, укупне површине од близу четири хектара.

“Блиц” је покушао да сазна од кога је председник Србије на поклон добио земљу и где је купио њиве и воћњаке, али у Председништву нису одговарали на наше позиве. 

Имовинска карта

Плата 150.000 динара
Половина петособног стана од 194 квадрата
Њива, виноград,воћњак, шума 8 хектара 21 ара и 4 м2
Њива 2 ха 13 ари 70 м2
Њива, воћњак 2 ха 66 ари 22 м2
Пашњак 18 ари
Пашњак 55 ари 24 м2
Њива 35 ари 2 м2
Аутомобил “лада нива”
Аутомобил “ауди А6”
Уштеђевина у банци

То је други пут у кратком периоду да Николићу поклањају. Он је пре нешто више од годину дана добио аутомобил марке “ауди”. Ни председник ни његови сарадници у почетку нису желели да одговоре од кога је Николић добио тако вредан аутомобил, да би касније наводили да је “ауди” добио од сина Радомира.

Осим поклоњеног возила, српски шеф државе у свом власништву има још један ауто – “ладу ниву” коју је сам купио.

Осим земље и аутомобила, Николић поседује и половину петособног стана у Новом Београду, а има и уштеђевину у банци. Као председник Србије месечно зарађује 150.000 динара.

Део зарађеног новца потрошиће на зидање храма Светог великомученика Димитрија, чија је изградња почела пре неколико месеци и то управо на имању Николића у Бајчетини.

Српски председник положио је камен темељац, а како је речено у СПЦ, храм ће бити изграђен његовим средствима.

(Блиц)