Прочитај ми чланак

НИКО НЕЋЕ САМ МОЋИ ДА ВЛАДА: Поруке кандидата радикала за градоначелника

0

Миљан Дамјановић, кандидат Српске радикалне странке за градоначелника Београда, поручује у интервјуу за Српски телеграф да је та странка спремна за све одговорности и обавезе које следе уколико однесе победу на београдским изборима.

Ипак, он оцењује да нико неће сам моћи да формира власт, те ће први потези СРС свакако зависити од евентуалног коалиционог одговора.

Фото: СРС

* С ким бисте могли у коалицију?

– Чекамо изборне резултате да видимо са колико ће ко мандата располагати, па ћемо онда и разговарати о евентуалним коалицијама. Другачије би било неозбиљно.

* Ко не долази у обзир?

– Нећемо са љотићевцима из Двери, са ДЈБ, странкама новог ДОС, окупљеним око Вука Јеремића. Нећемо ни са странкама Драгана Шутановца и Чедомира Јовановића.

* Ко вам је најозбиљнији конкурент?

– Ако се анализирају и оцењују програм и идеје за обезбеђивање квалитетнијег живота у Београду, и то Београду на српски начин, онда смо дефинитивно најбољи. Али, народ ће одлучивати и ми ћемо, као и увек, вољу народа поштовати.

* Која листа неће прећи цензус?

– Многе, али се не бавимо прогнозама и одлуку остављамо бирачима. Ми само желимо да што боље представимо своје идеје и да их бирачи препознају.

Тањуг/СРС

* Ко ће, по вашем мишљењу, добити највише гласова – Ђилас, Шапић или Шутановац?

– Чињеница је да су некада били у истој странци и да су због међусобних свађа и сујете поделили и странку и бирачко тело. Но бирачи и награђују и кажњавају.

* Који је најважнији пројекат на којем ћете инсистирати?

– Легализација објеката, раскид уговора с АПЕКС, обезбеђивање довољног броја места у вртићима за сву децу, те бесплатно бављење спортом за децу, укидање финансирања невладиних организација.

* Ваша порука гласачима?

– Нашим уласком у власт Београђани могу бити сигурни да ћемо им служити вредно, часно и поштено и да се неће покајати што су свој глас дали листи „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“. Позивам све суграђане да 4. марта изађу на изборе и гласају по својој савести. Наравно, препоручујем листу под редним бројем два, за Београд на српски начин.

Слоби споменик, а за Дражу мост

* Залажете се да Мост на Ади понесе Дражино име, а да Милошевић добије споменик?

– Тражили смо то у више градова у Србији и то су најбољи докази да ми српски радикали не излазимо са идејама само у предизборним кампањама већ се за своје идеје залажемо у континуитету. Уверен сам да ћемо их реализовати као део будуће власти у Београду.