Прочитај ми чланак

Ни Вучића, ни ЕУ опозицију, већ Здраву Србију:Поставити камере на изборним местима

0

Здрава Србија је међу најбрже растућим партијама у Србији. Недавно је отворено 30 општинских одбора, а данас је у Београду формиран Одбор за породицу. Овој странци највише прилазе људи који нису за режим Александра Вучића, али нису ни за проевропску опозицију, па је многи виде као трећу опцију.

По речима Арсена Ђурића, председника Извршног одбора Здраве Србије, до јесени ће ова партија изаћи са својим кандидатом за градоначелника Београда, али и формирати све општинске одборе у Београду.

– Планирамо самосталан излазак на изборе, а ако будемо правили коалиције, то је могуће само са партијама десног центра и локалним групама грађана.

Када је реч о преговорима за изборне услове, сматрамо да не треба чекати Брисел, већ је потребно да сами да решимо ствари у својој кући. Ми смо послали платформу за изборне услове, а осим ослобађања медија, неопходно је дефинисати и контролу изборних места, како би се избегле махинације, као и да се укључи дијаспора у изборни процес. На крају, изборни систем би морао да се промени у већински – истиче Ђурић за „Србин инфо“.

Он напомиње да без децентрализације власти неће бити бољитка у Србији ко год победио на изборима.

– Све док се десетине хиљаде евра стимулација даје странцима уместо домаћим привредницима и пољопривредницима, народ ће живети лоше. Ако се већ страном инвеститору и дају паре, он мора да се обавеже да плата неће износити 30.000 динара, већ да буде знатно већа од минималца – објашњава Ђурић.