Прочитај ми чланак

Несторовић: Tврдње да је Додик крив за раскол у „Ми“ малициозне су и у функцији…

0

ЈЕДАН од оснивача Покрета "Ми - Глас из народа" Бранимир Несоторовић изјавио је да су тврдње да је председник Републике Српске Милорад Додик крив за раскол у овом покрету злонамерне, малициозне и у функцији завађања Срба.

Несторовић је истакао да се Додик ниједног секунда није мешао у рад Покрета, већ да је недавно, када је са колегама посетио Бањалуку, објаснио како функционише политички живот, да морају да буду са политичким истомишљеницима, те да је након тога схватио да је председник Српске у праву.

– Да је он мени рекао да будем председник и да растурим покрет то је заиста толико бесмислено и веома малициозно. Опет је у функцији завађања Срба – рекао је Несторовић.

Несторовић је навео да је све то злонамерно, много малициозно према председнику Српске.

Он је додао да их је Додик подржао, наводећи да су они политичка опција која је изузетно заинтересована за Републику Српску, али да неко стварно жели да завади Србе с обе стране Дрине, међутим у томе неће успети.

– Много злонамерно и потврђује да смо ја и /Александар/ Павић били у праву што смо прекинули ову агонију и оснивамо нову странку – нагласио је Несторовић за Срну.

Синиша Љепојевић, један од оснивача Покрета, рекао је да је за раскол у овом покрету крив Додик, а и Јован Јањић, такође један од оснивача, такође је био мишљења да је Додик утицао на Несторовића.

– Нисам могао да верујем да су то изјавили, али сваком на част – закључио је Несторовић.

Додик је рекао да је разговарао са Несторовићем, али да од њега ништа није тражио, нити је Несторовић, како каже, нешто молио.