Прочитај ми чланак

НЕСТАО ТОМА НИКОЛИЋ: Бивши председник у земљу пропао! Влада не може да …

0

Службеници из Немањине 11 данима не могу да ступе у контакт са Саветом за сарадњу са Русијом и Кином јер му не раде телефони, а више нема ни сајт ни мејл адресу

Бивши председник Србије Томислав Николић добио је нови државни посао, али је решио да га ради у строгој илегали. Звучи невероватно, али Националном савету за сарадњу са Русијом и Кином, који води дојучерашњи шеф државе, не може да уђе у траг чак ни Влада Србије која га је основала!

Фото: Спутник

 

Према сазнањима Курира, Владине службе још нису успеле да успоставе било какву комуникацију са Николићевим саветом, иако је од његовог конституисања прошло два и по месеца.

– Немамо коме да шаљемо званичне дописе, нити постоји неко из тог савета са ким можемо да координирамо активности. Ипак је реч о савету који је под надлежношћу Владе и није баш нормално да они не знају шта ми радимо, нити ми знамо шта они раде. Што се тиче нас у Намињиној 11, савет за нас као да не постоји, јер нема сајт, контакт телефоне, електронске адресе… Немамо коме да се обратимо – открива извор Курира из Владе Србије.
фото: Владимир Миловановић

Николић је за своје нове задатке од Владе добио канцеларије у центру Београда, из којих је морала да се исели Управа за дијаспору и сарадњу са Србима из региона. Иако је било планирано да запослени из управе остану у приземљу зграде у Васе Чарапића 20, они су одлуком Владе пресељени у Министарство спољних послова.

– Телефони које је користила управа пренети су у нове просторије. Не знамо које користи савет, нити где су њихови запослени смештени. Речено нам је само да се селимо и немамо никакав контакт с њима – рекла нам је службеница управе.

Конститутивна седница Националног савета за сарадњу са Русијом и Кином одржана је 24. јула и на њој су дефинисане управо области на којима ће бити важна координација са Владом. Углавном је реч о великом броју пројеката у области саобраћаја и енергетике.

Изолација

НЕ ОДГОВАРА НИ НА ПОРУКЕ

Како Влада није успела да ступи у контакт са Николићем, није ни Курир. Додуше, јесмо бившем председнику послали поруку на лични телефон, али он није одговорио.