Прочитај ми чланак

Непрегледна река људи: Снимак протеста из ваздуха, Вучићу неће бити добро (ВИДЕО)

0

Протест на који је позвала иницијатива ПроГлас, под називом "Не пристајемо", данас се одржава у центру Београда. На протесту је присутан огроман број људи, који траже да се одрже нови избори у року од шест месеци, а након темељне промене изборних услова.

Окупљенима код Теразијске чесме данас у подне су се придружили и студенти након што су 24 часа држали блокаду Улице кнеза Милоша, тражећи тако од Министарства државне управе и локалне самоуправе отварање бирачких спискова, како би се провериле сумње у њихову нерегуларност.

Река људи већ на самом почетку скупа заузела је читав простор Теразија, а број окупљених се током скупа великом брзином повећава.

И снимак из дрона који је забележио Н1 показује да је колона била дуга – од хотела „Москва“ до Лондона.

Протест иницијативе „ПроГлас“ због прекрајања изборне воље на изборима одржаним 17. децембра, почео је у подне испред Теразијске чесме у Београду. Позвали су грађанке и грађане на миран протест под слоганом „Не пристајемо“. Према плану, након говора код Теразијске чесме окупљени ће се упутити улицама Краља Милана и Кнеза Милоша до зграде Уставног суда.