Прочитај ми чланак

„НЕМА ТЕ БАТИНЕ КОЈА ЋЕ МЕ НАТЕРАТИ да слушам те глупости“

0

Панчево -- Упитан да прокоментарише изјаве косовских политичара пред дијалог с Београдом у недељу, Вучић каже да нема те батине која ће га натерати да слуша те глупости.

Подсетимо, косовски председник хашим Тачи јуче је изјавио да је предстојећи разговор у Бриселу, коме ће присуствовати он и председник Србије Александар Вучић, почетак завршне фазе решавања питања односа Београда и Приштине и да ће на дневном реду бити питање границе између Србије и Косова.

Фото: Н.С.

Према Тачијевим речима, Косово има подршку својих савезника, мислећи при том на НАТО и САД, и неће, како је рекао, дозволити да се Србији да и један милиметар Косова.

Пре те изјаве, тачијев саветник је рекао да подела Косова није на дневном реду, а да јесте онда би Косово требало да тражи и Санџак и део југа Србије.

Коментаришући такве изјаве из Приштине, Вучић је рекао да је позвао људе у Бриселу и да им је рекао да, „ако су то ставови Албанаца, онда да не губимо време и да ја не долазим. Рекли су ми молим те да дођеш и да разговарамо“.

„Ако мислите да има та батина која ће ме натерати да слушам Тачијеве, Хотијеве и такве глупости немојте да ме зовете. Нити сам фасциниран ингениозним идејама нити се плашим. Погрешног сте човека нашли за притиске, зато да не губимо време. Али, ако сте спремни на компромис ту сам. Србија неће, да тако кажем, да закуцава, али ако мислите да на такав начин можете да разговарате с нама отићићемо и рећи им хвала лепо, нек они прво испуне Бриселски споразум, па ћем онда ми да разговарамо даље“, поручио је председник Србије који у недељу путује у Брисел на прекинути дјалог о Косову.